Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 27 » ПРОВОДЖАЛИ В АРМІЮ СИНІВ…
12:57
ПРОВОДЖАЛИ В АРМІЮ СИНІВ…
Традиція урочистих проводів до Збройних Сил України не так давно відродилася на Носівщині. Втім, вже за кілька років зажила добрих відгуків від громадськості, надто ж серед батьків та самих призовників, які почуваються й справді іменинниками.
Авторитет армійської служби останніми роками зріс серед молоді. І тепер бажаючих приміряти солдатську форму не бракує. Цьогорічного весняного призову 34 юнаки Носівщини проходитимуть службу у Збройних Силах України. За словами заступника військового комісара Бобровицько-Носівського об’єднаного комісаріату майора В.О. Зуєва 40 відсотків нинішніх призовників проходитимуть службу у військових частинах Чернігівщини, решта—на території України. Традиційно наші хлопці поповнять лави сухопутних військ, військово-повітряні та військово-морські сили. Опановуватимуть секрети армійської служби також у внутрішніх, залізничних та аеромобільних військах і найпочеснішій 101 бригаді охорони Президента. Строк служби—невеликий: всього рік, а для призовників з вищою освітою — 9 місяців. Небагато для сторонніх, але найдовший час — для батьків, коханих і юнаків, що вишикувалися в шерензі на сцені районного будинку культури поки що у цивільному, але почувалися справді солдатами. Надто після напутнього слова та благословення на успішне проходження служби та щасливе повернення додому клірика Свято-Троїцького храму, протоієрея о. Володимира, який вручив кожному в дарунок іконку-оберіг.
 Про важливість солдатського братерства і про непрості будні розповідав присутнім ветеран Афганської війни, безпосередній учасник бойових дій Григорій Довгопол. Найголовніше, що нинішні солдати охоронятимуть мирні рубежі нашої країни. Бо тоді, коли він і його однолітки отримували повістки, 160 тисяч вихідців з України пройшли через горнило Афгану.
 Давніші в часі, проте ще більш трагічніші події Великої Вітчизняної війни, ціну Перемоги і про високе почуття патріотизму в радянських солдат говорив у своєму виступі ветеран і педагог Іван Васильович Гончар, бажаючи нинішнім солдатам так само з честю, гідно виконати свій синівський обов’язок перед рідною державою.
 Хвилюючим, щемким і водночас мудрим було материнське слово до синів-солдатів Наталії Володимирівни Переходи. Проводжаючи до лав Збройних Сил і свого сина Олександра, який також виступив від імені призовників, вона побажала всім дітям легко опанувати секрети армійської служби,та головне — ніколи не застосувати свої вміння захищати — у бою. Мудрих і по-батьківськи добрих командирів-наставників, швидкого повернення додому. А поки що не забувати телефонувати, бо так, як чекають батьки, певно, ніхто не чекає.
Виконати почесну місію покладення квітів до Меморіалу Слави надали призовникам С. Третяку та В. Постою.
… Ще будуть говорити теплі слова, побажання і обіцянки чекати кожному, хто за короткий час одягне солдатську форму і складатиме присягу на вірність нашій Вітчизні, а поки що свої музичні вітання всім присутнім дарували районні аматори сцени, запропонувавши прекрасний тематичний концерт.
Н. КАЛЮЖНА.

«Носівські вісті» №16(9192)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 784 | Додав: Адмін | Теги: призов, армія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024