Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Лютий » 1 » ПОТЯГИ НЕ ДЛЯ «ЗАЙЦІВ»
20:55
ПОТЯГИ НЕ ДЛЯ «ЗАЙЦІВ»
Впродовж січня -- лютого Південно-Західна залізниця проводить вже традиційний місячник по попередженню безквиткового проїзду по станції Носівка.
За день лише наша станція обслуговує понад три тисячі пасажирів. А ось квитків за цей же час продається в середньому 140! Лише за січень нинішнього року кількість проданих квитків зменшилася проти відповідного минулорічного періоду на 45%. І це при тому, що вартість квитка до найближчої станції становить 3 грн. 10 коп., а від Носівки до Києва -- трохи більше десяти гривень. До того ж залізничниками розроблена ціла система зацікавлення пасажирів, зокрема, абонементні квитки, квитки вихідного дня тощо, вартість яких дорівнює сумі сплачених чергових чотирьох гривень контролерам у вагоні.
Зайве говорити, що будь-який транспорт оплачується. Приміром, щоб дістатися приміським автобусним сполученням до Ніжина чи столиці, тре заплатити у кілька разів більше -- відповідно близько семи і тридцяти гривень. А без білета вас ніхто не повезе. Чому ж залізничний транспорт, враховуючи його затратність і водночас доступність широким верствам населення, залишається пріоритетним для «зайців»?
Саме завдячуючи їм залізничники змушені йти на непопулярні жорсткі заходи -- від заслонів на посадочних платформах, рейдів працівників залізниці, міліції та воєнізованої охорони в електропоїздах і до відміни потягів, заміни звичайних на поїзди підвищеного комфорту. Вони поки що становлять не більше 10% від загальної кількості електропотягів, але, якщо ситуація з безквитковим проїздом не зміниться на краще, пріоритет буде саме за такими електропоїздами, де вже точно не проїдеш безбілетним.
Всі знають, наскільки доступний і зручний залізничний транспорт, проте пасажири мають усвідомити: ми живемо в час, коли кожна послуга має бути оплачена і це не чиясь примха, а норма, яка зобов’язує до виконання.
І. ПОТИЛЬЧАК,
начальник станції Носівка. 

          «Носівські вісті» №5(9126)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 766 | Додав: Адмін | Теги: зайці, Потяг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024