Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Лютий » 9 » ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН І ЗЕМЛЯК
20:23
ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН І ЗЕМЛЯК
Ім’я нашого земляка легкоатлета Віталія Тищенка—вже не одне десятиріччя в історії спорту прописане золотими літерами. Окрім того, на сьогодні -- це не лише спортсмен із всесвітнім визнанням, яскравим минулим і чисельними нагородами, а й людина, яка конкретними справами щиро вболіває за долю юних спортсменів-земляків.
Віталій Григорович Тищенко народився в Носівці, закінчив міську школу №3. Ще в дитинстві він вирізнявся з-поміж ровесників особливими успіхами і в навчанні, але більше — у спорті. І хоча до спортивних висот буде довга і терниста дорога, однак вона стане головною у житті.
 Спочатку він працював токарем на заводі «Победіт», потім, після проходження строкової служби в лавах Радянської Армії, усвідомив, що спорт — це щось більше, ніж захоплення. Остаточним було переконання після встановлення шести рекордів України з бігу на середні дистанції. 
Здобуваючи другу вищу освіту в Ленінградському військовому інституті фізичної культури та спорту (після Ніжинського педінституту), він розпочинає педагогічну діяльність тренера-викладача з легкої атлетики у Центральному спортивному клубі армії(ЦСК). Завдяки його тренерському таланту і майстерності шліфування спортивних здібностей, чимала когорта його вихованців виборювали призові місця та перемоги на змаганнях та спартакіада, чимало з них стали відомими спортсменами.
 Сам же Віталій Григорович — поважна і заслужена людина, спортсмен, який визнаний майстром міжнародного класу з легкої атлетики, п’ятиразовий чемпіон СРСР, десятиразовий чемпіон України, переможець кубку СРСР, призер Чемпіонату Європи, учасник Олімпійських ігор у Москві. Зрештою, тридцять три роки життя цієї людини — у спорті. Для нього це не просто робота, його покликання. Віталій Григорович має заслужений авторитет серед колег і шанувальників. Всі, хто знає його та його життєві орієнтири, вважають його взірцем доброти, порядності, відданості обраній справі. Його любов до спорту проросла у численних вихованцях і їхніх досягненнях.
 Віталій Григорович — людина, в якої за плечима довгий шлях подоланих вершин.
 Впродовж багатьох років поспіль Віталій Григорович підтримує спортивне життя у рідному місті. За його безпосередньої участі започатковано легкоатлетичний пробіг, присвячений Дню міста. Завдяки його зусиллям та підтримці наша спортивна школа отримала демонтовані стільці з НСК «Олімпійський».
Разом з колективом спортивної школи він започаткував спортивні змагання з легкої атлетики»Олімпійський урок», в яких беруть участь учні шкіл Носівки та району.
 За його сприяння в нашій школі планується встановлення футбольного майданчика із штучним покриттям.
 За особливі досягення у розвитку фізичної культури та спорту В.Г.Тищенку було присвоєно звання» Почесний працівник фізичної культури та спорту», має подяку Президента України.
 Враховуючи спортивні досягнення нашого земляка, його активну позицію у сприянні розвитку спорту на теренах Носівщини, колективи дитячої юнацької школи та міської школи №3 вважають, що ця людина заслужила право на присвоєння йому звання «Почесний громадянин міста Носівка»
Г. БУДЛЯНСЬКИЙ,
директор Носівської ДЮСШ.
Переглядів: 541 | Додав: Адмін | Теги: спорт, ДЮСШ Тищенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024