Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 21 » ПИТАННЯ З ЧИСЛА НЕДРУГОРЯДНИХ
23:57
ПИТАННЯ З ЧИСЛА НЕДРУГОРЯДНИХ
На сесії міської ради
Минулого четверга відбулася шоста сесія міської ради шостого скликання. Й хоча в переліку порядку денного її роботи значилося два з половиною десятка важливих питань діяльності цієї самоврядної території, головна увага присутніх на сесії депутатів була прикута до виконання бюджету міста за підсумками 2010 року. З ним перед депутатами виступила заступник міського голови з фінансово-економічних питань Валентина Самокиш. Воно й зрозуміло, адже відбулися вибори й у депутатському корпусі з’явилися люди, котрі, здебільшого, як і більшість носівчан, про ефективність роботи міської ради та її виконавчого комітету на чолі з головою звикли судити за конкретними справами, а не за сумою витрачених на це коштів. Тепер же й у них з’явилася реальна можливість співставити зроблене в минулому році з витратами в грошовому еквіваленті, поставити головному міському фінансисту конкретні питання з приводу. 
Аналізуючи виконання бюджету, В.С. Самокиш зазначила, що у 2010 році до міської скарбнички надійшло 6 746 533 гривні. В тому числі 6 097 899 гривень загального фонду та 648 634 гривні - спеціального. Виконання доходної частини загального фонду склало майже 104 проценти й відбувалося переважно за рахунок податкових надходжень, а саме податку з доходів фізичних осіб, плати за землю, ринкового збору, фіксованого сільгоспподатку, та неподаткових, як-от адміністративних штрафів, зокрема, й у сфері безпеки дорожнього руху, сплати державного мита, а також офіційних трансфертів, які у минулому році склали 1 874329 гривень. 
 Щодо видатків, то за минулий рік місто витратило майже п’ять мільйонів дев’ятсот тисяч гривень. Так, тільки на утримання дошкільних та загальноосвітніх закладів -- понад три мільйони сімсот гривень. Загалом же, за економічною класифікацією, більше дев’яноста відсотків усіх призначень (5 296 261грн) склали видатки захищених статей -- заробітна плата з нарахуваннями, харчування та оплата всіх видів енергоносіїв та комунальних послуг. Більше 940 тисяч гривень «викроїли» й на благоустрій міста -- чи не найбільше за останні роки.
 Натомість з коштів, які надійшли до спеціального фонду міського бюджету від податку з власників транспортних засобів, продажу землі, надання послуг, оренди майна та інших зборів витрачали на придбання канцтоварів, встановлення вікон, платили за продукти харчування, купували меблі, господарські товари, платили за послуги поточних ремонтів у дошкільних закладах освіти, які перебувають на балансі міської ради. 
Частину коштів витратили на утримання доріг, зокрема, чищення снігу та поточні (ямкові) ремонти доріг по вулицях Полівка, Козацька, Центральна, Святотроїцька, Вокзальна, Буняківська, оплачували перевезення та розрівнювання грунтопіску по вулицях Троїцька, Володимирська, Пролетарська, Полівка, Козарський шлях, Гагаріна, Заньковецької, капітальний ремонт пішохідної доріжки по вулиці Центральній у центрі міста. Вкладали гроші і в реконструкцію паркану та системи водопостачання ДНЗ «Ромашка» й господарського приміщення у дитсадку «Барвінок», реконструкцію міського водогону по вулиці Центральній та виготовлення кошторисної документації по технічному переоснащенню системи водопостачання з використанням енергозберігаючих технологій. Крім того, проплатили проектному інституту за грошову оцінку земель населених пунктів міської рад, КП «Носівка-Комунальник» за утилізацію відходів навколишнього середовища та купували металеві контейнери для сміття…
 А на календарі -- вже четвертий місяць нового господарського року. А, отже, на часі міському голові з його найпершими й найголовнішими помічниками думати та вирішувати, як місту далі жити та розвиватися. Тож затвердивши виконання минулорічного бюджету, депутати акцентували свою увагу на вирішенні інших важливих поточних питань діяльності своєї самоврядної території. В їх числі -- й передача придбаних вже у поточному році автомобіля-вишки, роторної косарки, сміттєвих контейнерів, а також пожежних гідрантів на баланс КП «Носівка-Комунальник». До речі, що встигли зробити по благоустрою центру міста, привокзальної площі та кладовищ з придбанням вишки, носівчани вже встигли переконатися. Сподіватимемося, що й у подальшому місто не захрясне у смітті та бур’янових хащах. 
Доброю вістю для депутатів була інформація міського голови Івана Пугача про виділення, зокрема, й завдячуючи районній та обласній владі, коштів на облаштування тривалий час «безгоспного» шляхопроводу. Отримавши господаря в особі КП «Носівка-Комунальник», за що проголосували депутати тут вже найближчим часом як тільки надійдуть кошти буде замовлено та виготовлено проектно-кошторисну документацію та розпочнеться ремонт шляхопроводу. 
Наступними питаннями порядку денного депутати вирішили ряд «земельних» питань та затвердили низку загальноміських програм, в тому числі по соціальному захисту населення, розвитку фізкультури та спорту, збереження зелених насаджень тощо, а також прийняли рішення про передачу документів щодо присвоєння звання Почесних громадян міста О.І. Комару, В.Г. Нечепі, О.С. Фесенку та В.Г. Тищенку. 
Наприкінці депутати також розглянули депутатський запит М.М. Греся, у якому він просив подати письмові розрахунки по вивезенню сміття та твердих побутових відходів. Аби й наші читачі бодай приблизно уявили собі, в яку суму місту обходиться підтримання чистоти та порядку на наших вулицях, де, на жаль, часом смітимо й самі, оприлюднюємо ці цифри й для них. Таким чином, одна година роботи екскаватора на розчищенні снігу на міських дорогах становить 149 гривень 92 копійки. Година роботи автомобіля ЗІЛ -- 176 гривень 10 копійок, сміттєвоза -- 149 гривень 57 копійок. Вивезення одного сміттєвого контейнера коштує 31 гривня 49 копійок. 
К.МИХАЙЛЕНКО. 

«Носівські вісті» №15(9191)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 584 | Додав: Адмін | Теги: міськрада, сесія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024