Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 12 » ОРІЄНТИРИ ВІДОМІ
15:30
ОРІЄНТИРИ ВІДОМІ
На сесії районної ради
 Минулого четверга відбулася шоста сесія районної ради шостого скликання. Й хоч першими у порядку денному її були питання виконання районної програми економічного та соціального розвитку й бюджету району за підсумками 2010 року, вони не стали домінуючими у найголовнішій депутатській розмові. Зокрема, й зважаючи на те, що, свого часу, вже були темою для обговорення та детального аналізу як у трудових колективах,так і в розмові на колегії за участю керівників виробничих підрозділів, установ та організацій, котрі, власне, якраз і є важливими складовими в реалізації найголовнішої районної програми та учасниками бюджетоутворюючого процесу. Отож, орієнтири - з огляду на «вузькі» в господарському плані місця - відомі. Оскільки ж позаду маємо три місяці вже нового поточного року, то робота над своїми попередніми помилками і в колективах, і у владних кабінетах ведеться повним ходом. Тож депутати, попередньо обговоривши на засіданнях комісій виконання Програми соціального та економічного розвитку за підсумками 2010 року, взяли його до відома, водночас своїм рішенням зобов’язавши контроль за ходом виконання цьогорічної Програми покласти на постійні комісії. Затвердили й звіт про виконання районного бюджету за 2010 рік: по доходах у сумі 78 701 954 гривень, у тому числі, по доходах загального фонду районного бюджету 73 198 417 гривень, та по доходах спеціального фонду районного бюджету у сумі 5 503 537 гривень; та по видатках -- у сумі 78 000 723 гривні, в тому числі по видатках загального фонду районного бюджету у сумі 72 359 806 гривень та по видатках спеціального фонду у сумі 5 640 917 гривень.
Утім, не помилюся, назвавши й розгляд ряду інших питань порядку денного шостої сесії свого роду подальшою роботою над своїми попередніми помилками. Так, скажімо, одним із суттєвих факторів поповнення бюджету є надходження від плати за землю та орендної плати. У той же час щорічно значна сума цих коштів до бюджету так і не надходить. Поповнити цю бюджетну прогалину можна за рахунок встановлення нормативно-грошової оцінки земельних ділянок які використовуються або здаються в оренду. Відтак депутати своїми рішеннями затвердили технічну документацію з визначення нормативної грошової оцінки п’яти таких земельних ділянок.
 Спробували депутати виправитися й у вирішенні іншого, надзвичайно важливого для району питання. Розглянувши на комісії питання господарського та фінансового стану комунального підприємства «Носівський автобусний парк» Носівської районної ради», свого часу переданого у господарське відомство іншому комунальному підприємству -- «Носівські теплові мережі» -- вони прийняли рішення про недоцільність такої співпраці, з огляду на її неефективність, повернувши передане майно назад -- підприємству «Носівський автобусний парк». 
 Якщо з частиною винесених на порядок денних сесії питань, що стосуються реалізації ряду державних програм, у тому числі по оздоровленню та відпочинку дітей Носівського району на 2011-2015 роки, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків Носівського району до 2015 року, «Молодь Носівщини» на 2011-2015 роки, розвитку туризму в Носівському районі на 2011 рік, поліпшення кінообслуговування населення району на 2011-2015 роки, соціального розвитку жителів району на 2011-2015 рокидіяльності районної ради ветеранів «Ветеран-2011», забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД на 2011-2013 роки тощо депутати обговорили на засіданнях комісій й затим, на сесії, прийняли по них відповідні рішення, то з ходом виконання затвердженої наприкінці 2009 року Програми зайнятості населення на 2010-11 роки присутніх у залі депутатів та запрошених ознайомила директор районного центру зайнятості Галина Красносільська. Вона, зокрема, наголосила на тому, що тенденції щодо зниження безробіття у районі поки що не відбулося. Тож працювати таки є над чим. Відтак, Галина Володимирівна детально проаналізувала ситуацію на ринку праці в районі, розповіла про низку заходів, які проводяться службою по активізації сприяння зайнятості населення. Йдеться, зокрема, й про здійснення спеціалістами центру системного моніторингу щодо потреби роботодавців у робочій силі, орієнтування безробітних на професії, які користуються попитом. Фахівцями центру постійно проводиться профорієнтаційна робота з молоддю з метою формування професійних намірів учнів та побудови професійної кар’єри, у школах, установах та організаціях створено інформаційні куточки, які постійно поповнюються та оновлюються, ведеться бронювання робочих місць для працевлаштування найбільш вразливих верств населення, влаштування безробітних на дотаційні робочі місця тощо. Робочою групою за участю спеціалістів центру проводяться рейди-перевірки з питань дотримання законодавства про працю та зайнятість населення між суб’єктами підприємницької діяльності та найманими працівниками. У районі розроблено та затверджено програму громадських робіт, згідно з якою було укладено 36 договорів з підприємствами та установами району на організацію безробітними підсобних робіт з благоустрою територій, ремонтних робіт на підприємствах, обслуговуванні хворих, одиноких непрацездатних громадян тощо, що є як непоганим матеріальним підспір’ям для самих безробітних, так і для залучення додаткової робочої сили територіальним громадам…
 З депутатським запитом до присутніх звернувся депутат Микола Колєсніков. Головний лікар ЦРЛ стурбований ситуацією, яка на сьогодні складається по двох лікарняних відділеннях -- терапевтичному та інтенсивної терапії, які, вважай, від здачі корпусу в експлуатацію ще не бачили жодного ремонту. На жаль, для районного бюджету ця сума практично не підйомна. Відтак, головний лікар звернувся до голови районної ради Миколи Васюка з проханням посприяти у вирішенні цього питання посередництвом залучення до цього важливого питання спонсорських та благодійницьких коштів.
 Прийнявши рішення по ряду інших питань порядку денного, сесія завершила свою роботу.
К.МИХАЙЛЕНКО.

«Носівські вісті» №14(9190)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 605 | Додав: Адмін | Теги: районна рада, сесія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024