Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 11 » І разом казки пишуться
21:41
І разом казки пишуться
Людство поділяється на дві частини: письменники і читачі. Читачів - більше, письменників - менше. Більшість читає, меншість - пише. Більшість читає те, що пише меншість.
Читати можна самому, вдвох, втрьох, а то і групою, а писати тільки самотужки. Правду кажучи, в світовій літературі є приклади дуетів - письменників, але щоб писали більше двох...
Шукаючи нові форми роботи з читачами, ми, працівники Мринської бібліотеки-філії №17 знайшли на наш погляд новий, несподіваний і ефективний хід - писати всім разом. Із жанрового розмаїття вибрали казку. Чому? Тому, що казку люблять всі, незалежно від віку.
Взяли стандартний аркуш паперу і написали першу стрічку: «Жив-був лісовичок Хрум-Хрум...». Далі запропонували продовжити читачам. І пішло-поїхало! Діти пишуть із захватом, дорослі - з задоволенням: хто - стрічку, хто - дві, а хто і абзац! Розраховували на маленький твір, а матеріалу вже набралось на цілий серіал.
Уважно прочитали, перші записи опрацювали. Для колориту на основні ролі запросили героїв давньослов’янської міфології. Вийшло ось що... Словом, представляємо на ваш розсуд першу казку.
Х.Р.ДЖУЛОМАНОВ. 

  КАЗКА
 Як лісовичок та його друзі воятували ліс.
Жив-був лісовичок. Самий справжній, але сучасний. Носив шорти і бейсболку зі значком « Greenpeace ». Полюбляв хрускотіти горішками і цукерками. Його хрускіт було чути від першої берези до останнього пенька. Тому його звали Хрум-Хрум. Він навіть знявся в телевізійній рекламі батончика «Nuts», за що отримав подарунок - міні-плеєр. Лісовичок був добрий і зі всіма дружив. При зустрічі завжди вітався. А оскільки постійно хрумкав, то виходило приблизно ось так : Доброго, хр-у-м - хр-у-м, ранку, їжачок! До побачення, Бджілка, хр-у-м! Кожного ранку він обходив свої володіння, слідкував за порядком в лісі. Все було добре, але одного дня...
Треба сказати, що біля болота жила маленька, зморщена, бридка Кікімора. їй приносило втіху робити Хрум-Хруму різні капості. То квіти потопче, то кущик зламає, а то і мурашник розворушить. Темним вечором з великого міста до неї приїхав злий маг-чаклун Торнодон на чорному мерседесі. Довго горіла свіча і гриміла музика в хатинці Кікімори. Старі знайомі складали страшни-и-й план... Вранці Лісовичок, як звичайно, снідав, слухаючи свою улюблену пісню: « Червону руту - хр-у-м, хр-у-м, хр-у-м. Не шукай вечорами - хр-у-м, хр-у-м». Аж раптом піднялась тривога. Прилетіла Сорока-Ворона з біноклем на шиї і в хусточці-бандані захисного кольору. Затріскотіла-запричитала:
- Ой-ой-ой! Рятуйте! Ой-ой-ой!
- Дорога, хр-у-м, Сорока! Дорога, хр-у-м, Ворона! Що сталося?- спитав Лісовичок:
- На, візьми батончик, заспокойся, хр-у-м.
На галявину бігли, скакали, повзли стривожені лісові жителі. І застигали вони, приголомшені страшною новиною. Зашумів переляканий ліс. Злодії збираються зірвати все листя з дерев і зварити на великому кострищі в старому чарівному казані зілля - отруту. Всіх напоїти , зробить їх тихими і покірними рабами. А ліс ? Ліс загине...
Розгублені друзі довго думали-гадали, шукали порятунку. І придумали... Хрум-Хрум покличе своїх братів Ауку, Мохового і Шиша. Та з їх допомогою проженуть розбійників.
І ось настав час. Після обіду з’явилась банда. Попереду йшов товстий, поважний Торнодон, слідком за ним дріботіла Кікімора, а позаду кульгали три Анчутки. Вони несли сокири, попінки і великий казан. Вітер доносив уривки розмови: «Вау..,бакси..,круто...».
Коли ж чужинці заглибились в ліс, із кущів на мотоциклі без глушителя вилетів одягнутий байкером Шиш і закружляв навколо них. Бандити схарапудились!
Високий вихор запорошив пришельцям очі піском та сухим листям. Засліплені стали кликати один-одного. Відповідав їм з глибини лісу Аука, меломан репу. Обдуренні пішли на голоси. Моховий, який часто грав з дітьми в Козаки-Розбійники, так заплутав стежки, що чужинці на чолі з Торнодоном забрели в непролазні хащі. Бандити затремтіли від страху!!
Птахи дзьобали їх, комарі і мухи кусали, гусінь і мурашки залізали їм під одяг, кроти щипали за п’ятки, а білки стріляли з рогаток горіхами. Бандити ледве не повмирали від страху!!! Вони заплакали і почали звати маму. Зайчик крикнув: -Yes! Ми їх урили! Але добрий Лісовичок пожалів волоцюг і сказав Моховому:
- Знаєш що, брате! Давай відпустимо їх, хр-у-м!
По розплутаних стежках непрошені гості побігли, схлипуючи, геть. Вони обіцяли більше ніколи-ніколи не шкодити лісу. І тільки Торнодон мовчав. Вже в полі, повернувшись, прошепотів
заїкаючись: — Щ-че по-по-побачимо!
А тим часом на галяві вирувало свято. Ліс врятовано! Хрум-Хрум і друзі танцювали й радісно
співали:
«Ой, гоп - гопака Ми прогнали ворога!..»

«Носівські вісті» №14(9190)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 646 | Додав: Адмін | Теги: казка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024