Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Червень » 30 » Підвищення пенсій збільшує потребу в коштах
18:48
Підвищення пенсій збільшує потребу в коштах

  Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, Пенсійний фонд протягом першого півріччя профінансував виплату пенсій та допомог своєчасно. Зробити це вдалося, перш за все, за рахунок того, що надходження до Фонду не тільки не зменшились, а дещо й зросли. Є всі підстави вважати, що управління Пенсійного фонду в Носівському районі за цей період зможе виконати планове завдання, яке складає 12,3 млн. грн. Ця сума майже на 1 млн. грн. зросла в порівнянні з отриманою в минулому році і могла бути б значно більшою, якби не зупинка цукрового заводу. Навіть в минулому, дуже складному для згаданого підприємства році, на рахунки управління ним було перераховано більше 600 тис. грн. Взагалі ж, якщо більш конкретно говорити про ВАТ «Носівський цукровий завод», ситуація з подальшою його долею на сьогодні поки що не визначена. Управлінням Пенсійного фонду подано касаційну скаргу до вищого господарського суду з огляду на дії одного з кредиторів. Борг вказаного підприємства на сьогодні складає 1,3 млн. грн., а страховий стаж колективу, починаючи з лютого минулого року, відповідно, не зараховано, і зроблено це буде тільки після надходження коштів.
  Ситуація зі сплатою внесків продовжує ускладнюватися, зростає заборгованість по ряду підприємств, які в більшості своїй належать до агропромислового комплексу: ДП «Аграрій», птахофабриа, ТОВ «Агросвіт», до числа боржників потрапила також агрофірма «Маяк». Мають заборгованість півтора десятка приватних підприємців, в основному, це одні й ті самі громадяни, і в цьому випадку доводиться розраховувати тільки на активізацію роботи відділу державної виконавчої служби.
  Користуючись нагодою, не можна не згадати про вирішення питання «дітей війни». В ухвалі Конституційного Суду України від 19 травня 2009 року з цього приводу сказано про «наявність прогалини в законодавчому регулюванні виплат дітям війни, передбаченої у статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни». Ця прогалина полягає у відсутності механізму вирахування мінімальної пенсії за віком, на 30 відсотків якої мають підвищуватися дітям війни пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії». Крім того, зазначено, «що фінансове забезпечення державних соціальних гарантій, передбачених цим Законом, здійснюється тільки за рахунок коштів Державного бюджету України».
  Пенсійний Фонд України звернувся до Верховного Суду України та Вищого адміністративного суду України з проханням розглянути судову практику розгляду справ з питань виплати «дітям війни» та узагальнити її з урахуванням вищезгаданої ухвали Конституційного суду України.
  Як і планувалось, із 1 липня поточного року буде проведено ще одне, хоч і незначне, підвищення пенсій для непрацюючих пенсіонерів, а це відповідно дещо збільшить потребу на їх фінансування, тим паче, що з початку року управлінням ПФУ вже призначено 226 нових пенсійних справ та проведено 433 індивідуальні перерахунки. Щомісяця в районі виплачується пенсіонерам більше дев'яти мільйонів гривень, а з початку року вже профінансовано 54,4 млн. грн.
         О.Дика, начальник управління ПФУ в Носівському районі.

«Носівські вісті» №26(9094)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

 

Переглядів: 822 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024