Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Червень » 25 » Через 5 днів в Україну прийде мобільна революція
10:55
Через 5 днів в Україну прийде мобільна революція

 
  Через п'ять днів в Україні почнеться перший етап "мобільної" революції. З 1 липня всі незаконно ввезені в Україну мобільні телефони зареєструвати в загальній базі IMEI (індивідуальний код мобілки) буде неможливо, а отже, подальший продаж таких трубок - нелегальний і буде каратися законом (штрафи та конфіскація незаконно завезеного товару). Втім, це стосується поки що тільки продавців (насамперед легальних - магазинів і оптовиків).

  Для пересічних громадян життя зміниться тільки з 1 вересня. До цього дня можна купувати будь-які трубки (як легальні, так і нелегальні - тобто торговці на тих же ринках можуть реалізовувати свій нелегальний товар ще 2 місяці, якщо їх, звичайно, не накриє облава "органів"), тому що всі оператори мобільного зв'язку , не звертаючи уваги на легальність телефону, будуть автоматично реєструвати коди IMEI своїх клієнтів у власних базах, а потім ці дані протягом місяця передавати в Центр (само собою це стосується і вже підключених на даний момент трубок). Але таке послаблення буде тільки до 1 вересня. Починаючи з цієї дати, ті, хто купить незареєстрований (нелегально ввезений) телефон, довго з ним не проходить - через три місяці його відключать від мережі будь-якого оператора і більше ніколи не підключать.

  Якщо хтось купить "лівий" телефон після 1 вересня, його через три місяці відключать від оператора назавжди. І тоді, якщо трубка була куплена в офіційному магазині, покупцеві доведеться судитися з продавцем. Якщо ж споживач ввозить трубки з-за кордону сам (за законом - не більше двох штук), то йому доведеться поштою відправити документи (митна декларація і паспорт на трубку) до Держпідприємства "Українського державного центру радіочастот" (Центр), щоб поставили їх на облік у базу.

  Що стосується "клонів" - перепрошитих телефонів, то з тими з них, які будуть підключені після 1 вересня теж складності. Господарю такої трубки доведеться надати Центру всі документи, що підтверджують необхідність легальної заміни програмного забезпечення, інакше такий телефон в базу теж не потрапить".

  При купівлі мобільного телефону перевіряйте код IMEI чотирма різними методами.

1. Купуйте мобільні тільки в спеціалізованих магазинах. Покупка трубки на базарі або з рук може потягти за собою її відключення через те, що вона нелегально ввезена.

2. При покупці трубки звірте написаний код IMEI, який знаходиться на зворотній стороні телефону під акумулятором, з кодом, зазначеним на пакувальній коробці. Вони повинні збігатися.

3. Наберіть на клавіатурі наступну комбінацію * # 06 #. На екрані з'явиться код IMEI телефону. Він повинен співпадати з кодом на коробці і самій трубці.

4. Вимагайте від продавця, щоб він повставив SIM-карту. Надішліть SMS на короткий номер 307 будь-якого оператора мобільного зв'язку та отримаєте SMS з відповіддю, в якому буде вказано код IMEI. Це означає, що телефон легальний і зареєстрований у базі Центру (цей короткий номер запрацює протягом місяця).

5. Вимагайте від продавця додаткової перевірки коду через сайт Центру. Введені дані повинні підтвердити. Поки ця система не працює - сайт тестується і часто після введення 15 заповітних цифр коду пише, що в базі він не знайдений. Коли закінчиться наповнення бази, поки невідомо.

6. Якщо всі умови виконані і в усіх випадках код IMEI співпаде, значить, телефон легальний, і можна сміливо його купувати. Якщо хоча б один з параметрів не співпав, не купуйте трубку.

Джерело: http://tsn.ua/ua/groshi/cherez-5-dniv-v-ukrayinu-priide-mobilna-revolyutsiya.html

Переглядів: 770 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024