Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Червень » 22 » Макова історія
18:44
Макова історія
  Із теки прокурора
 Звичайно, поліетиленовий мішок з подрібненим маковинням на вулиці не валявся. Знайшли його в господарстві жителя Макіївки Олешка П.І. Незважаючи на заборону, неодноразово озвучувані в ЗМІ попередження, він торік після збирання врожаю маку висушив соломку та головки рослин, подрібнив масу, безсумнівно, теж знаючи, що ця рослина є наркотичним засобом, а отже, діяв проти закону. Певна річ, така кількість наркосировини на зберіганні викликала серйозні підозри в працівників міліції й було порушено кримінальну справу з визначення мети зберігання як для подальшого збуту сировини. Такі претензії й було пред’явлено Олешку П. І. В ході слідства, як особі, що вчинила кримінальний злочин, виготовивши та зберігши наркотичні засоби у великих обсягах – майже 4 кілограми.
  Втім, у ході судового засідання Олешко П. І. визнав свою вину лиш частково, переконуючи суд і правоохоронців, що зберігав наркосировину зовсім не для збуту, а для особистого лікування від цукрового діабету. Свідки теж заявили, що Петро Іванович нібито таким чином лікується, а про „збут” він начебто обмовився з переляку міліціонерам. Словом, порушника, як говориться, за руку не було схоплено при збуті небезпечного наркотичного засобу. Тому відповідно його дії були перекваліфіковані із ст.307 ч. 2 КК на ст. 309 ч. 2 КК України, тобто лише за незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів, але без мети збуту, що пом’якшило, зрозуміло, його відповідальність. Суд присудив Олешку П. І. Покарання двома роками позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України –звільненням засудженого від відбування покарання на цей час та перебування під наглядом органів кримінально-виконавчої системи.
 М’яко кажучи, Петро Іванович цього разу відбувся лиш переляком. Чи вплине на нього й на таких, як він, ця звичайна макова історія, яка могла закінчитися зовсім інакше для підсудного?
         О. ГЕРАСИМЕНКО,
         прокурор району.

«Носівські вісті» №25(9093)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 735 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024