Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Червень » 22 » Нашим артистам аплодували стоячи
18:35
Нашим артистам аплодували стоячи
  Уперше в місті Щорсі та селі Займище, на малій батьківщині відомого фольклориста, лауреата обласних премій, заслуженого працівника культури України Василя Полевика відбувся обласний фольклорний фестиваль-конкурс його імені.
Ця значима подія мала на меті відродити та зберегти пісенну та музичну спадщину нашого краю і вшанувати пам'ять фольклориста.
  Василь Іванович присвятив українській пісні майже все своє життя. Він записав близько чотирьох з половиною тисяч старовинних народних пісень! Під його опікою на Чернігівщині діяли близько 500 співочих колективів,зокрема, і з нашої Держанівки також. Більшість із них співають і досі.
  Головне завдання фестивалю було саме популяризація пісні, практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору, привернення уваги молоді до вивчення фольклору, наслідування та передання майстерності співати українську пісню, що, власне і було досягнуто.
  Фестиваль стартував на Трійцю і участь у ньому взяло 19 провідних колективів області, які представляли майже всі райони Чернігівщини, підготували та привезли на конкурс унікальні народні пісні, обряди та інструментальні твори, притаманні своїй місцевості.
  Носівщину на фестивалі представляли троїсті музики родини Короваїв з села Шлях Ілліча та фольклорний колектив "Любавонька" Мринського будинку куль тури. Обов’язковою умовою фестивалю було виконання пісні, записаної В.Полевиком.
  Обоє наших учасників достойно представили район і були справедливо оцінені у своїх номінаціях компетентним журі. "Троїсті музики одержали диплом першого ступеня, а мринська "Любавонька" -- диплом ІІ ступеня. Окрім того всіх учасників та гостей фестивалю чекало справжнє народне свято, яке продовжилося відкриттям меморіальної дошки Василю Полевику прекрасним концертом.
  Не оминули увагою й гості фестивалю, котрі зробили свої подарунки. Серед них були усім знані естрадні солісти та народний хор Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм, молодіжний фольклорний гурт "Кралиця" (м. Київ), заслужений аматорський народний хор "Десна", тріо бандуристок "Лілея", капела бандуристів Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького. 
           О. МАРИНЕНКО,
           директор Мринського будинку культури.

«Носівські вісті» №25(9093)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 677 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024