Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Червень » 15 » Пісня з глибини віків
16:22
Пісня з глибини віків
 Коли у визначений час ми зайшли до зали, де мав відбутися концерт народного артиста, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Василя Нечепи, глядачів було обмаль. На столі, що стояв на сцені, -- красивий рушник, букети квітів. Поруч – незмінні й постійні друзі, що супроводжують його в мандрах по світу, - кобза, ліра, бандура, музичні інструменти, виготовлені з кісток мамонта, знайденого на місці Мезинської стоянки. Навколо сцену опоясував чудової, високого ґатунку ручної роботи рушник.
 Несподівано зала почала наповнюватися глядачами. Вільних місць майже не залишилося. Серед шанувальників творчості Василя Нечепи – земляки: Петро Медвідь, Віктор Черненко, Григорій Шкребіль, Володимир Проценко, Володимир Ляшенко з дружиною, Едуард Гончаренко, Микола Шелест, Микола Скрипець, Микола Стратілат, Микола Карась з дружиною та дітками, Василь Устименко, Олександр Мартинович. Були також відомі діячі культури і науки, політики, гості з Америки.
 Вступне слово про творчість Василя було виголошено академіком Петром Кононенком. Далі у супроводі музичних інструментів у виконанні нашого земляка прозвучали прадавні та сучасні українські пісні. В залі бракувало свіжого повітря, але залишати його глядачі не збиралися. В котрий раз Василь Нечепа оголошував: „І на останок...” Твори нашого земляка глядачі сприймали бурхливими оплесками. Потім автор спілкувався з глядачами. І лише усвідомивши, що буде проходити інше дійство, глядачі почали залишати залу. Земляки дує вдячні Василю Нечепі за запрошення на концерт.
          В. ЧЕРНЕНКО, голова Носівського відділення Чернігівського земляцтва.

«Носівські вісті» №24(9092)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»
 
 
 
Переглядів: 729 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024