Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Грудень » 19 » З висоти пам’ятної дати
20:18
З висоти пам’ятної дати
В грудні 1990 року постановою Ради Міністрів УРСР та Ради федерації незалежних профспілок України було утворено Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, від якого веде історію Пенсійний фонд України.
Пенсійний фонд України є центральним органом державної виконавчої влади, підвідомчим Кабінету Міністрів, який здійснює управління фінансами пенсійного забезпечення. Основним завданням Пенсійного фонду є збір та акумуляція внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, призначених для фінансування пенсій.
В Носівському районі в лютому 1991 року почало працювати Носівське відділення Пенсійного фонду в особі одного уповноваженого. Організовувала цю роботу особисто я, тому й до цього часу пам'ятаю, наскільки важко спочатку було і мені самій, та й для бухгалтерів організацій та установ це була нове і незвичне завдання -- нараховувати та своєчасно сплачувати збір до Пенсійного фонду. Трохи згодом ми стали працювати удвох з А.А.Газюрою, а в липні 1994 року було створено Носівський відділ Пенсійного фонду і чисельність працюючих зросла до шести чоловік. Очолила відділ Романець Н.П., яка в подальшому пропрацювала тут майже 12 років, до моменту виходу на пенсію. В 2002 році відділ Пенсійного фонду було реорганізовано в управління та передано йому функції нарахування та виплати пенсій. З того часу чисельність працюючих складає 30 чоловік. Плинність кадрів в управлінні дуже низька, тут працюють добросовісні і відповідальні люди, які знають і цінують свою роботу.
В~данЩіЗас на обліку в управлінні Пенсійного фонду рахується 255 юридичних осіб та 1330 фізичних осіб -- суб'єктів підприємницької діяльності, а обслуговуємо ми 11,2 тисячі пенсіонерів. З огляду на наведені цифри можна зрозуміти, яка велика робота ведеться спеціалістами управління: це призначення та перерахунок пенсій, їх виплата та своєчасне фінансування, прийом звітів по нарахуванню страхових внесків та занесення їх до системи персоніфікованого обліку, контроль за своєчасністю їх сплати та інше. Роботи з кожним роком все додається, а завдання все складнішають. Так, в поточному році введено місячну звітність до системи персоніфікованого обліку, а з наступного року Пенсійний фонд стане здійснювати контроль за нарахуванням та сплатою єдиного соціального внеску. Крім цього, управлінням проводиться велика роз'яснювальна робота: проводяться семінари з бухгалтерами підприємств і організацій, виїзні приймальні в населених пунктах району, публікуються матеріали в районній газеті, записуються виступи по Бобровицькому телебаченню. Щороку сотні громадян звертаються особисто за роз'ясненнями до спеціалістів управління.
На жаль, значно ускладнює сьогодні роботу Пенсійного фонду невідповідність правових норм різних законів, які стосуються пенсійного
забезпечення. В^ддниичас до управління подано сотні позовних заяв громадян, які мають статус «дитина війни», про нарахування та виплату їм 30-ти відсотків мінімальної пенсії, крім того, додались позови чорнобильців, доплати по пенсійних справах яких також повинні вестись за рахунок державного бюджету, а не за рахунок Пенсійного фонду. Звичайно, система пенсійного забезпечення на сьогодні дуже далека від досконалості, а це, відповідно, додає соціальної напруги в суспільстві і створює додаткове навантаження в роботі управління. Наразі, пенсійна реформа в Україні давним-давно назріла, бо ж не повинно бути такого величезного ( в десятки разів) розриву в розмірах пенсій, крім того, гостро постала потреба змінити ряд положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», що змогло б звести до мінімуму цілий ряд проблем в роботі Пенсійного фонду, зокрема дефіцит його бюджету.
Робота з людьми ніколи не була легкою, а тим паче з людьми поважного віку, у яких вже і здоров'я не найкраще, та й досить проблематичним є на сьогодні прожити на пенсію в розмірі 800--900 гривень, тому досить часто моїм колегам приходиться вислуховувати від відвідувачів нарікання на непрості проблеми сьогодення. Вміння знаходити спільну мову з кожним, хто приходить сюди -- будь то пенсіонер, чи бухгалтер, або ж підприємець, що прийшов прозвітувати за себе чи найманих працівників, готовність пояснити незрозуміле і допомогти при необхідності -- характерна ознака роботи спеціалістів управління ПФУ.
Я впевнена, що і в майбутньому наш колектив зможе достойно справитись з поставленими урядом завданнями, виконати їх на належному рівні. Хочу висловити велику вдячність своїм колегам, як тим, що нині трудяться в управлінні,так і тим, що вже пішли на заслужений відпочинок, за витримку і терпіння, старанність і добросовісне відношення до своїх обов'язків, за вміння працювати на благо людей
О. ДИКА,
начальник управління ПФУ в Носівському районі.

«Носівські вісті» №52(9173)

Переглядів: 431 | Додав: Адмін | Теги: Пенсійний фонд | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024