Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Грудень » 19 » ЩОБ РОБОЧЕ МІСЦЕ БУЛО БЕЗПЕЧНИМ
17:27
ЩОБ РОБОЧЕ МІСЦЕ БУЛО БЕЗПЕЧНИМ
 Відповідно до ст.1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» наше відділення Фонду велику увагу приділяє проведенню профілактичних заходів, спрямованих запобіганню нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та попередженню загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.
 Більш як на 70% підприємств, організацій та установ у Носівському районі функціонує система управління охороною праці. Найбільш ефективно вона діє підприємствах КП „Носівські Теплові мережі„ ДК „Укртрансгаз „НАК „Нафтогаз України", ЗАТ „Нива -2008», КП „Носівка Комунальник", ТОВ «Колорит Агро» та ін.
 Відділенням Фонду у сфері промислової безпеки та охорони праці на підприємствах надаються необхідні консультації в створенні та впроваджені ефективної системи управління охороною праці; приймається участь у навчанні, підвищенні рівня знань працівників, які вирішують питання охорони праці; перевіряється стан профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах, приймається участь у розслідуванні групових, нещасних випадків із смертельними наслідками та з можливою інвалідністю, а також професійних захворювань; проводиться пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці; вивчається та поширюється позитивний досвід створення безпечних та нешкідливих умов виробництва.
 Однак, незважаючи на це, на підприємствах Носівщини трапляються випадки виробничого травматизму. Так, з початку 2010 року сталося 3 нещасних випадків на виробництві, в яких травмовано 3 працівники. Це сталося в ТОВ „Носівка Агро" де було травмовано одну людину, та AT „Носівське ХПП", де травмовано двох працівників. У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року кількість нещасних випадків на виробництві збільшилась на 1 випадок.
 Аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що нещасні випадки, які трапляються на виробництві -- це не збіг якихось фатальних обставин, вони є
наслідками недодержання роботодавцями та виконавцями робіт нормативно-правових актів з охорони праці, а також незадовільний технічний стан споруд, території, відсутність або неякісне проведення інструктажу, допуск до роботи без навчання та перевірки знань.
 З метою попередження виробничого травматизму відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в Носівському р-ні в 2010 році були проведені такі заходи:
- надано підприємствам-страхувальникам 54 консультацій щодо впровадження та вдосконалення системи управління охороною праці, а також щодо складання документів та розроблення заходів, направлених на профілактику виробничого травматизму.
- на 54 підприємствах різної форми власності проводилась перевірка стану профілактичної роботи щодо створення здорових та безпечних умов праці. Під час перевірок виявлено порушення законодавства про охорону праці, власникам підприємств внесено 54 подання про порушення законодавства про охорону праці.
- спільно з підприємствами проведені заходи до Дня охорони праці, який проходив у 2010 році під девізом «Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах».

 Тож враховуючи все вищеназване, вкотре нагадую роботодавцям, що відповідно ст.43 Конституції України, кожний громадянин України має право на належні, безпечні і здорові умови праці, обов'язки за створення безпечних умов праці на кожному робочому місці і згідно статі 13 Закону України «Про охорону праці» покладаються на роботодавця, тому пропоную ще раз всім Вам проаналізувати роботу на підприємствах та вжити вичерпаних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам і професійним захворюванням на підприємствах району .
Н. Кладинога
головний спеціаліст по Носівському р-ну ВВДФСС НВ в м. Ніжині.

«Носівські вісті» №52(9173)


Переглядів: 398 | Додав: Адмін | Теги: охорона праці | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024