Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Вересень » 15 » ДО ПАМ’ЯТНОЇ ДАТИ?
21:05
ДО ПАМ’ЯТНОЇ ДАТИ?
 Тиждень
Вересень для носівчан – місяць завжди особливий. Навіть не тому, що мешканці міста, обрамленого з усіх боків у клаптики присадибних ділянок та садків, в цей час вже активно беруться за поповнення своїх городньо-продовольчих  запасів. Є в ньому дата, яка впродовж  багатьох років змушує кожного з нас значно активніше, ніж впродовж іншого часу  мобілізуватися на благоустрій та наведення санітарного порядку вдома й у громадських місцях. Адже готуємося не лише до приходу холодів та плануємо собі затишну та впорядковану зимівлю, а й чекаємо на високих гостей,  яких запрошуємо, щоб традиційно разом з нашою земляцькою родиною відзначити урочистості з нагоди визволення Носівщини від німецько-фашистських загарбників. В останні роки до вересневого букету загально районних свят долучилося ще й святкування Дня міста та річниці утворення району, що надало цим урочистостям особливого колориту. Отож і стараються - кожен в міру своїх сил та можливостей. А ще – бажання. Ось тільки шкода, що бажання ці бувають різними. Та й не в усіх. Якщо в „Астра-Люксі”, наприклад,  до свят планують оновити, повністю переобладнавши під сучасний євро стиль фасад, тим самим продовживши попередні напрацювання влади по впорядкуванню центру міста, то вже поряд – за парканом, що з’єднує  оптову базу з будівлею, в якій розташовується ціла низка вже діючих і навіть споруджуваних об’єктів, привільно розкошують бур’яни .
  Здається, навіть кращого вигляду, ніж раніше, набувають відновлені після страшної пожежі торгівельні заклади, тоді, як буквально в самісінькому центрі міста поруч з приватними магазинами „Майстер” та „Продукти” вхід ще до одного, знову ж таки, очевидно, небезгоспного приміщення практично зруйновані дикою порослю та закидані сміттям.
  Потроху звикаємо до нового вигляду міні-ринку й в такій же мірі спокійно споглядаємо непривабливу картину засмічення та запустіння колишнього супермаркету. На завершальному етапі й роботи по впорядкуванню території біля торгівельного центру, натомість вже навіть не дивуємося впертій бездіяльності господарів колишнього кінотеатру „Космос”.
   Може, воно й співпало в часі та просторі, проте приємно, що за останній тиждень бодай на хрещику та біля поліклініки, нарешті, з’явилися розмітки пішохідних переходів. А ось відрізок вулиці Центральної – від перехрестя до міліції -, не зважаючи на  постійні намагання влади та громадськості перетворити її у пішохідну, так допоки що й залишаються в добрій перспективі.
  Скажете, мовляв, навіщо піднімати тему вкотре говорену-переговорену на всіх районних та міських рівнях. Адже практично за кожною адресою безгосподарності та бездіяльності є конкретні господарі. Не діти, а дорослі, може, навіть занадто. Діловиті та підприємливі. А очевидного, чомусь бачити не хочуть. То, може, спробувати допомогти їм відкрити очі. З допомогою закону. А поки що готуємося до свята...
К.МИХАЙЛЕНКО.
 

        «Носівські вісті» №37(9105)

Переглядів: 492 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024