Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Березень » 11
Тиждень
Високішає неба, а з ним і сонце. Від його тепла починають танути сніги, відкриваючи дорогу у весну, а весна -- в Шевченкові дні. Саме в цю прекрасну пору, коли природі випало оживати, народився він, наш Великий Кобзар, перед безсмертним духом якого схиляємось із побожністю в ці дні і вшановуємо пам’ять.
 Ця пам’ять ніколи не полишала українців. Із великим співчуттям до його мученицького, стражденного і надзвичайно короткого життя, жахливої правди його трагічної біографії, яку б не зміг відтворити найгеніальніший драматург. Жорстока, немилосердна доля, лише якою він зі своїм полум’яним і віщим словом був і залишається назавжди прикладом людської й національної гідності, проживши всього 47 років. З них, згадаймо, 24 роки -- кріпаком, 10 -- на засланні, дещицю -- під наглядом поліції. Та й чи був він вільним навіть ті останніх 9 років, згораючи у великій жертовній любові до України, її простих людей?!
 Вважай, за тиждень до своєї смерті Тарас почув найвеснянішу для себе звістку -- підписання російським царем указу про скасування панщини. Більшої події, ніж та, що відбулася 3 березня 1861 року, в Російській імперії, не було на все століття і, напевне, дізнавшись про це, помирав спокійно, знаючи, що немарно боровся проти ненаситного панства, за визволення селянства з кріпацької неволі.
Переглядів: 499 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

Невипадково, напевно, на останній колегії при голові райдержадміністрації питання виконання районних програм з розвитку спорту та репродуктивного здоров’я жінок розглядалися одночасно. Безперечно, ці питання у суспільстві набули особливого звучання. Района влада тримає на особливому контролі вирішення бодай дещиці питань у цих сферах. Цього року, як ніколи раніше, з куцого дотаційного районного бюджету збільшено асигнування на виконання зокрема і цих программ. Проте, навіть, ця підтримка дає лише незначні зрушення на краще і додають надії людям, які не на словах вболівають не за виживання, а за розвиток сфер суспільства. Хоча, справа ж не лише у грошах, точніше у їхній недостатності. Що стосується даних проблем, корінь зла швидше у нашій з вами свідомості. Який відсоток носівчан, не кажучи вже про села, дружить зі спортом бодай на рівні гімнастики чи постійних фізнавантажень? Питання риторичне і викликає сміх, так само, як у присутніх на колегії на заклик голови спортивного товариства „Колос” В.В. Опришка про запровадження спортивного дня у всіх організаціях та закріплення відповідальних за спортивно-оздоровчу роботу. Так про яке здоров”я можна говорити загалом і репродуктивне зокрема? Прописні істини, що лише здорова фізично жінка може народити здорову дитину, зрештою, взагалі може народити. Ремствуємо на нестатки, брак часу на заняття спортом, соромимось відвідувати спортивний зал, при цьому знаходимо і час, і кошти на цигарки, спиртне тощо ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

Внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування », які діють з липня минулого року та введення з 1 січня поточного року закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» примусило частину підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування , призупинити свою діяльність. Так, сплата коштів до Пенсійного фонду дійсно зросла, в той же час, якщо врахувати, що від кожного з підприємців на протязі місяця надходило до управління ПФУ тільки кілька десятків гривень як частина сплаченого податку, а пенсія в той же час обраховується в десятки разів більшою сумою, стає зрозумілим, що такі міри стали просто необхідними. Жодних пільг цим законом не передбачено (маються на увазі інваліди чи пенсіонери за віком). Солідарна система пенсійного страхування передбачає участь всіх громадян у сплаті страхових внесків, бо ж усі вони рано чи пізно звернуться за нарахуванням пенсії. За два місяці поточного року кількість підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування , суттєво скоротилась, але в цілому їх кількість в Носівському районі залишається досить значною , як для сільського району - без малого 600 осіб.
Введення вищеназваних законів суттєво додало роботи спеціалістам управління Пенсійного фонду в питанні погашення несвоєчасно сплачених сум страхових внесків. Хоча була проведена відповідна роз'яснювальн ... Читати далі »
Переглядів: 584 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

теги
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024