Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 19 » ЖИТТЯ, ВІДДАНЕ СПОРТУ
21:51
ЖИТТЯ, ВІДДАНЕ СПОРТУ
Безсмертники
Валентин Іванович Шумський -- ім’я відоме у Носівці, особливо серед школярів та спортсменів не одного покоління 70-80 років минулого століття. Саме з цим чоловіком цілком заслужено можна пов’язати активізацію здорового способу життя, пропаганду спорту і широке залучення до занять різними його видами школярів та молоді.
 Для мене особисто, Валентин Іванович став батьком у спорті, взірцем професіоналізму, людяності і педагога по життю. І не лише тому, що саме завдяки йому я, свого часу, прилучився до спорту, зокрема, до футболу. Всім своїм життям, кожним своїм вчинком він ніс по життю добро. Пройшовши стільки випробувань: непросте, голодне дитинство, окупацію, а далі вогняні дороги фронтів Великої Вітчизняної та війни з Японією, за участь у бойових діях був нагороджений низкою орденів та медалей, він не розгубив прекрасний людських якостей, надбавши великого життєвого досвіду, вміння працювати з людьми.
 Він завжди був зваженим, спокійним, але життя, як мовиться, його добряче випробовувало. Після демобілізації він екстерном здобуває середню освіту, не закінчену до війни, а далі йде дорогою до омріяної професії педагога на факультет біології та фізичної культури. Здається, у цій людині були поєднані ці два фахи, в однаковій мірі ставши для Валентина Івановича рідними. 
Валентин Іванович багато років присвятив роботі в школі, прищеплюючи любов до спорту, відкриваючи у звичайних хлопчаках і дівчатках майбутніх спортсменів. Серед його вихованців ціла когорта спортсменів-призерів, людей, для яких завдяки вчителю фізкультури спорт став невіддільною частиною життя. Врешті і вдома він завжди відчував підтримку від свої половинки, Марії Марківни, вчителя математики та фізики, яка розділяла всі чоловікові захоплення, плани, погляди.
 На жаль, доводиться прощатися з такими людьми. У віці 80 років у 2005 році Валентина Івановича нестало. Проте пам’ять про нього живе у численних вдячних учнях, їхніх дітях, які вчаться любити спорт так, як любив його Шумський…
М. ПЕРЕВ’ЯЗКО, 
ветеран спорту.

«Носівські вісті» №18(9194)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 494 | Додав: Адмін | Теги: спорт, Шумський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024