Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 25 » ЗА БЕЗПРИВ’ЯЗНИХ СОБАК ВІДПОВІДАЮТЬ ГОСПОДАРІ. ЗА ЗАКОНОМ
23:23
ЗА БЕЗПРИВ’ЯЗНИХ СОБАК ВІДПОВІДАЮТЬ ГОСПОДАРІ. ЗА ЗАКОНОМ
Цього, схоже, більшість жителів нашого міста не знає чи просто нехтує своїми обов’язками  з байдужості, попри всі попередження у ЗМІ та з боку правоохоронних  органів. Принаймні тема безприв’язних собак не втрачає своєї актуальності, а з настанням короткого світлового дня у осінньо-зимовий сезон стає справжньою проблемою з потенційною небезпекою для кожного перехожого, надто працівників відповідних служб, які за професійною потребою часто відвідують оселі громадян. До редакції постійно надходять скарги від листонош, працівників РЕМу, які розносять рахунки за спожиту електроенергію, інших службовців, пересічних громадян, які вже неодноразово потерпали від нападів вільно гуляючих домашніх охоронів.
   Ось і днями у черговий раз завітала листоноша центрального відділення із розпачливими скаргами, що стало буквально неможливо виконувати свої службові обов’язки через собак, які підстерігають на кожному кроці й нерідко нападають, завдаючи ушкоджень. 
-- Укуси цих тварин -- вже як незмінний фактор ризику у нашій професії, від якого не рятують навіть газові балончики, -- говорять поштовики. -- І де знайти управу на їх несумлінних господарів, коли вони не реагуюють на жодні зауваження і скарги?
 У такому разі в дію вступає закон, адже стаття 106-1 Кримінального Кодексу України чітко регламентує: «Заподіяння  легких та середньої тяжкості ушкоджень внаслідок порушення правил утримання і поводження з домашніми тваринами карається штрафом у розмірі від 30 до 40 мінімальних розмірів заробітної плати, при тяжких тілесних ушкодженнях -- позбавленням волі строком до трьох років»! 
   Це мають знати і пам’ятати усі, хто не обтяжує себе відповідальністю, утримуюючи четвероногих охоронців. Зрештою, тварини завжди залишаються тваринами, зі своєю сутністю і природою. А ось господарі повинні усвідомити, що вислів «ми відповідальні за тих, кого приручили». У прямому значенні цього слова і за законом.
Т. ДАНІШ.

«Носівські вісті» №49(9170)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 718 | Додав: Адмін | Теги: відповідальність, закон, собаки, господарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024