Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 4 » ВАНТАЖІВ БІЛЬШАЄ, АЛЕ Й «ЗАЙЦІВ» НЕ МЕНШАЄ
12:39
ВАНТАЖІВ БІЛЬШАЄ, АЛЕ Й «ЗАЙЦІВ» НЕ МЕНШАЄ
   Це колись, ще за радянської епохи, назва вухастого сіроманця, яка невідомо коли і з чиєї легкої руки стала означенням безквиткових пасажирів будь-якого громадського транспорту,  була сороміцькою і принизливою. Нині ж вона у звичному лексиконі більшості наших громадян, які користуються послугами Укрзалізниці. Лише зі станції Носівка із загальної кількості майже двох тисяч пасажирів, які щодня  вирушають на потягах в обох напрямках, більше півтори тисячі -- «зайці».  І жодна смуга перешкод у вигляді заслонів на платформах, турнікетів тощо їх не зупиняє  у прагненні зекономити на квитку. При цьому не гребують можливістю безквиткового проїзду не тільки студенти, працюючі у столиці, а й ті, хто їздить не так часто й далеко не з пустим гаманцем. 
    Так триває уже не рік і не два й нинішній теж не підвищив прибутки залізниці від пасажирських перевезень. Відповідно й непопулярних, вимушених заходів з боку її керівництва дедалі більшає. Крім зменшення кількості електропотягів, збільшення комфортних поїздів, нині й самі потяги стають коротшими й  в основному складаються з восьми-шести вагонів, тоді як завжди їх було не менше десяти. І тут вже справді не поскаржишся -- без білета й зручності відповідні.
    Разом з тим у порівнянні з минулим роком, який приніс підвищення вартості квитків більше, ніж на сорок відсотків, цьогоріч ціна не стрибає й так буде принаймні до початку наступного року, -- говорить начальник залізничної станції Носівка І.І. Потильчак, скупо коментуючи тему, що вже давно встигла набити добру оскомину всім і перш за все залізничникам. 
  Втім, на цьому малопривабливому тлі є і дійсно відчутний позитивний момент, яким порадував рік, що повільно добігає кінця.
   -- Надзвичайно приємно констатувати, що сьогодні маємо збільшення потужностей по не менш важливому і, зрештою, основному напрямку роботи Укрзалізниці -- вантажоперевезеннях, -- з неабиякою радістю відмічає Іван Іванович. -- Причиною цьому відновлення роботи двох найпотужніших підприємств Носівщини -- цукрового заводу та ПАТ «Носівське ХПП». Лише у вересні ми транспортували 171 вагон зерна, що принесло Укрзалізниці майже півтора мільйона гривень. Для порівняння скажу, що до цього, за усі  вісім місяців поточного року загальна кількість вантажоперевезень становила не більше 300 вагонів. Таким чином маємо добрі перспективи на майбутнє, підкріплені гарантіями керівників цих підприємств про  не тільки збереження набутих виробничих потужностей, а й подальше їх збільшення.
   А це означає, що у залізничників з’являться нові можливості для якісного обслуговування залізничних доріг, капітальних ремонтів та оновлення усіх об’єктів, у тому числі й станцій та подальшого впорядкування пристанційних територій.
    І все це, у першу чергу, таки на користь пасажирам, аби зручними й безпечними були їх поїздки залізничним транспортом, який продовжує залишатися найнадійнішим і найдоступнішим.
   З розумінням цього приєднуємося до найщиріших привітань начальника станції Носівка І.І. Потильчака, напередодні професійного свята адресованих усьому колективу носівських залізничників, усіх їх колег і ветеранів  служби, які завжди з честю несли і продовжують свою трудову вахту. Нехай максимально спокійною і безаварійною вона буде для вас, поціновуваною людьми і неодмінно приносить не тільки матеріальну винагороду, а й моральне задоволення. Щастя, здоров’я і добра вам та вашим родинам!
Т. ДАНІШ.

«Носівські вісті» №46(9167)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 534 | Додав: Адмін | Теги: залізниця, День заліізничника, свято | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024