Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Урок у доросле життя.
23:13
Урок у доросле життя.
15 листопада 2010 року відбулася чергова зустріч фахівців Носівського РЦЗ та учнів Носівської ЗОШ №1 1-3 ст. Спеціалісти Носівського РЦЗ провели профорієнтаційний захід «Урок дорослого життя» , на якому ознайомили старшокласників із соціальними послугами, які надає служба зайнятості молоді, обговорили умови вибору майбутньої професії, розглянули сучасний ринок праці, презентували робітничі професії.
 Сучасній молодій людині досить складно здійснити вибір професії з урахуванням покликання, нахилів, здібностей через те, що варіантів вибору кар'єри у сучасному суспільстві досить багато, а молоді люди ще не достатньо орієнтуються в особливостях різних професій. З цим пов’язана проблема нестачі кваліфікованих спеціалістів, справжніх майстрів своєї праці, бо молодь шукає легкі способи заробітку, почасти не враховуючи свого професійного самоусвідомлення, а робітники старшого покоління, як правило, недостатньо працездатні.
 Наукові дослідження з педагогіки та психології, соціології та економіки, а також повсякденна практика переконують нас, що якщо людиною професія обрана за власним покликанням, особистісними нахилами та здібностями, то її праця стає джерелом натхнення, приносить задоволення і радість, а також найбільшу користь нашому суспільству, яке стоїть перед проблемою розбудови державності та економіки.
 Вибір професії передбачає такі питання:
-ким бути; 
-до якої соціальної групи належати; 
-який стиль життя вибрати; 
-які цілі визначити для себе в майбутньому. 
 Процес вибору професії характеризується багатомірністю. Для правильного, адекватного вибору випускнику школи слід провести велику внутрішню роботу:
-необхідно проаналізувати свої ресурси (інтереси, здібності, особливості особистості); 
-довідатися і прийняти вимоги професії, що обирається; 
-усвідомити потенційні невідповідності власних здібностей і особливостей професій і оцінити можливість чи неможливість корекції цих невідповідностей. 
 У світі існує величезна кількість професій, вони охоплюють різні сфери людської діяльності, постійно змінюються разом із розвитком суспільства, науки і техніки, але при цьому багато професій зберігають свої головні ознаки і супроводжують людство протягом століть . Тому так важливо правильно описати професію, виділити в ній найбільш істотні особливості, що можуть показати людині, яка вибирає рід діяльності, підходить вона для неї чи ні. І саме на ці питання можуть допомогти молоді знайти відповіді фахівці державної служби зайнятості.
Т. ПЕРЕВЕРА, провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг РЦЗ.

День відкритих дверей

 Центр зайнятості -- для осіб з інвалідністю

Напередодні відзначення Міжнародного дня інвалідів, що відбудеться 3 грудня 2010 року, та привернення особливої уваги до проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями Носівський РЦЗ запрошує на День відкритих дверей для осіб з інвалідністю, що відбудеться 22 листопада 2010 р. о 13-00 год. 

 Під час проведення заходу всі бажаючі зможуть детально ознайомитись з послугами, що надаються державною службою зайнятості особам даної категорії, дізнатися про державні соціальні гарантії та права на професійну реабілітацію осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 Запрошуються всі бажаючі. Ми готові Вам допомогти.

 Телефон для довідок 2-81-59

«Носівські вісті» №49(9170)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 624 | Додав: Адмін | Теги: центр зайнятості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024