Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Серпень » 1 » ТВОРЧА МАНДРІВКА ЮНИХ НОСІВЧАН
13:53
ТВОРЧА МАНДРІВКА ЮНИХ НОСІВЧАН
«NEPTUN AND MORENO-2011»
 Така назва Міжнародного фестивалю-конкурсу, який щорічно наприкінці червня збирає у болгарському місті Каварна любителів та шанувальників дитячої творчості. Нинішнього червня разом з представниками від Угорщини та Болгарії, а також юними земляками-українцями з Полтавської академії мистецтва імені Каїси Кириченко та Київської школи мистецтв №3 участь у ньому взяли й вихованці концертного народного художнього хору «Васильки» імені Василя Бурноса, вокального ансамблю «Фантазія», солісти вокально-хореографічної студії та зразкового художнього танцювального колективу «Кришталевий черевичок» Носівської районної гімназії.
 Наші діти -- й справді дуже талановиті та обдаровані. А ще -- надзвичайно працелюбні. Саме таким був однозначний висновок журі цього престижного конкурсу. Й це справді так, адже майже всі учасники хору є ще й чудовими солістами, а ще талановито співають в ансамблі й танцюють у «Кришталевому черевичку». Погодьмося, дуже непросто навіть фізично поєднувати любов до творчості з навчанням та відвідуванням інших шкільних та позашкільних гуртків. Тож навіть сама участь у цьому прекрасному дійстві вже стала для них чудовою винагородою за їхню працю. А між тим емоції переповнювали дітей впродовж усього перебування тут -- починаючи з відкриття та великого параду колективів-учасників, великого концерту, у якому кожен колектив, кожен соліст представляв свою країну й до конкурсних виступів та нагородження переможців. 
 Учасники конкурсу виборювали право першості за віковими категоріями в таких номінаціях: хорові колективи та вокальні ансамблі, солісти, хореографія та інструментальний жанр. Відтак з трьома найвищими нагородами -- Гран-прі фестивалю -- повернулися додому учасники хору «Васильки» (за спів у храмі Божому) та танцювального колективу «Кришталевий черевичок», солістки Катерина Коломієць та Вікторія Ступак. Вокальний ансамбль «Фантазія» став лауреатом фестивалю першого ступеню. Наймолодша учасниця хору, солістка вокально-хореографічної студії Таміла Хахуда отримала звання лауреата другого ступеня. Дипломами лауреатів перших-других ступенів у своїх вікових категоріях було нагороджено також солістку Людмилу Борисенко, Ірину Волоху, Марію Бащеванжи. Особливого призу -- Гран-прі -- за виконання, як потім виявилося, улюбленої пісні президента фестивалю «Ніч яка місячна» -- було удостоєно нашого соліста-початківця вокально-хореографічної студії Романа Ярмоленка з Мрина. До речі, ця відзнака не лише ознаменувала для хлопчика його вдалий дебют на зарубіжній сцені, а й стала своєрідним подарунком до його дня народження, який, переконані, йому запам’ятається надовго.
 Без перебільшення, наші діти, котрі у такому складі виїздили до Болгарії вперше, дуже хвилювалися. Втім, теплий прийом та належний пошанівок своєї творчості організаторами фестивалю та численної глядацької аудиторії зробили їхнє перебування на болгарській землі приємним та незабутнім. Адже крім концертних виступів, для них були організовані екскурсії по містах Варна, Албена та Каварна, на мис Каліакра. Діти милувалися морськими велетнями-дельфінами та купалися у басейні п’ятизіркового туристичного комплексу «Русалка». Для всіх учасників фестивалю місцеві жителі влаштували велику культурну програму зі знайомством з народними звичаями та традиціями цієї гостинної країни, пригощали національними стравами, вчили своїх національних танців, а організатори -- фестивалю влаштовували численні відпочинкові ігри та конкурси. Звучали народні мелодії у виконанні інструментальних ансамблів. А закінчилося свято великою святковою дискотекою.
 До речі, надзвичайно цікавим та незабутнім було також свято Нептуна, яке проходило на пляжі неподалік нашого чудового готелю. Наші діти брали у ньому найактивнішу участь -- співали, танцювали, грали в ігри та виступали у ролі різноманітних персонажів. 
 Утім, треба визнати, що наша участь у цьому фестивалі могла б і не відбутися, якби не фінансова підтримка колективу учасників, у якому було сорок дітей, багатьох шанованих у нашому регіоні та високоповажних людей. Зокрема, вагому фінансову допомогу нам надали народний депутат України Іван Іванович Куровський, депутат обласної ради Микола Миколайович Рудьковський. Не залишилися ми поза увагою й районної влади, за що особлива подяка голові РДА Анатолію Красносільському. Тільки завдяки їм та батькам, які з розумінням поставилися до надзвичайного бажання дітей взяти участь у фестивалі, така поїздка відбулася. Й за це ми від щирого серця їм дякуємо. 
Наталія та Сергій ЄВСОВИЧ, 
художні керівники колективів. 

«Носівські вісті» №27(9203)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 537 | Додав: Адмін | Теги: Нептун і друзі-2011 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024