Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Листопад » 30 » Скупий платить двічі
21:56
Скупий платить двічі
Крадіжка з квартири, установи чи магазину - це завжди неприємно, бо тягне за собою матеріальні збитки. Громадяни намагаються захиститися від подібних неприємностей кожен по-своєму - хто ставить броньовані двері з міцними замками, грати, а хто заводить навіть сторожових собак. Хоча є значно простіший вихід з ситуації.'
Успішні підприємці вже давно зрозуміли, що, крім вдалого менеджменту, варто подумати і .про охорону об'єкта. Такі комерсанти в першу чергу укріплюють магазини, монтують грати на вікна і не забувають встановити сигналізацію.
Після цього увесь клопіт з охорони магазину на себе бере Державна служба охорони при УМВС в області. Спокійний сон власника невеликого середньостатистичного магазину обходиться йому приблизно в 300 гривень на місяць. Погодьтеся, сума цілком символічна: в разі крадіжки навіть піший злодій, «озброєний» лише однією-двома торбами, здатен винести товару на суму в кілька разів більшу.
А віднедавна, аби поставити магазин на сигналізацію, навіть не потрібно мати там телефон: послуга можлива завдяки мобільному зв'язку.
Державна служба охорони при УМВС України в Чернігівській області функціонує вже 59 років. За цей час змінювалася назва підрозділу, його керівники, техніка, але стабільною залишається надійність охорони та професійний рівень співробітників.
Якщо установа, магазин чи інший об'єкт знаходиться під будь-яким видом охорони ДСО, там обов'язково є попереджувальна табличка «об'єкт знаходиться під охороною ДСО». Гадалося б, яка користь від цього попередження? Але як свідчить статистика, на об'єкти, що охороняються підрозділами ДСО області за допомогою сигналізації (а їх біля 3-х тисяч) та де є в наявності такі попереджувальні таблички, було здійснено всього З проникнення з метою крадіжки. Всі вони попереджені, а правопорушники затримані. Зважте, озброєний міліцейський наряд на службовому автомобілі прибуває до об'єкту за 3-5 хвилин.
Як показує досвід Державної служби охорони, уже один тільки факт наявності охоронної сигналізації примушує відмовитися від злочину 50% злодіїв. Решта зловмисників — більш недовірливі — затримуються нарядами охорони.
Ось лише декілька прикладів. Так, в Безуглівці Ніжинського району невідомі скоїли крадіжку із закусочної. Продавець помітила недобре лише зранку, коли прийшла на роботу. Злодії відігнули решітки на вікнах, вийняли скло і винесли з магазину ковбаси, консерви та горілку, загалом на дві з половиною тисячі гривень. Краму було стільки, що частину викраденого злодії у 17 пакетах кинули під магазином, аби повернутися пізніше. Можливо, для супермаркета такі збитки були б і несуттєві, а от для сільського магазину -більш ніж достатні. Директор магазину просто вирішив зекономити на охороні.
В такий же спосіб нічні гості потрапили всередину магазину в Талалаївці Ніжинського району. Злодії взяли не тільки ковбаси, рибу та консерви, а навіть засоби індивідуальної гігієни та панчохи. Магазин оцінив свої збитки у 4000 гривень.
У Журавці Варвинського району «злодії-стаханівці» встигли обчистити впродовж ночі аж 3 магазини. З першого, проломивши дах, винесли краму майже на 5500 гривень - купу електроінструменту, картки поповнення мобільних операторів та 300 гривень із шухляди. У сусідньому здобули горілку та м'ясні вироби на 1200 гривень. Ще за півгодини вдерлися до третього, там «обмежилися» майже тисячею гривень виручки. Якби ж хоча б у котромусь магазині (а краще в усіх трьох) була охоронна сигналізація, то максимум за 5 хвилин вони б спілкувалися із групою затримання ДСО.
Ще якось можна зрозуміти скнара-підприємця, який економить на сигналізації в невеличкому магазинчику з дешевеньким крамом. Проте жадібність власників навіть дорогих магазинів іноді виходить за рамки логіки. Так у Ічні власник точки з продажу ювелірних виробів не потурбувався ні про сигналізацію, ні про охорону. Можна тільки уявити, скільки разів пожалкував він про свою скупість, коли якось зранку йому повідомили про крадіжку.
Злодії зламали тильні двері і проникли всередину. їх здобиччю стали вироби зі срібла та золота майже на 240 тисяч гривень. Якби ж власник магазину потурбувався про захист свого майна та обладнав приміщення засобами технічної охорони, цієї суми вистачило б (при вартості послуг 1 гривня на годину) на 10 тисяч діб, або 27 років. Отака арифметика...
А. ШАБЕЛЬНІК, 
начальник райвідділу внутрішніх справ.

«Носівські вісті» №46(9222)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 634 | Додав: Адмін | Теги: Міліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024