Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Листопад » 2 » ПРОБЛЕМИ ВЕТЕРАНСЬКІ, НЕДРУГОРЯДНІ
22:09
ПРОБЛЕМИ ВЕТЕРАНСЬКІ, НЕДРУГОРЯДНІ
У громадських організаціях 
 Минулої середи відбулася восьма звітно-виборна конференція районної ветеранської організації, участь у якій взяли голови первинних ветеранський організацій, голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський, голова районної ради Микола Васюк, сільські та міський голови, керівники соціальних служб та установ району, які співпрацюють з цими категоріями населення. Почесними гостями та учасниками конференції, яка проходила в актовому залі районної школи мистецтв, стали секретар президії ради ветеранів України Іван Палатний та перший заступник голови обласної  ради ветеранів Микола Тимченко.
  Розпочалося засідання покладанням квітів до  Меморіалу слави воїнам, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Цю почесну місію виконали Надія Фурса та Іван Гончар. Затим зі звітом про діяльність районної ветеранської організації з 2007 по 2011 роки перед присутніми виступила, а принагідно й озвучила основні напрямки діяльності первинних організацій на наступний період голова районної ради ветеранів Олександра Ляшенко. Звертаючись до учасників конференції, Олександра Олександрівна зазначила, що нинішній рік  став надзвичайно напруженим для всіх спілчан, й від того не менш результативним. Адже це був період зміцнення рядів,  напрацювання форм та методів роботи однієї з найчисленніших у районі громадських організації, яка на сьогодні налічує майже 11300 чоловік. Так, звітно-виборні збори відбулися в 61 організації. На порядку денному стояли питання життєдіяльності ветеранських організацій, патріотичне виховання молоді, поліпшення умов життя інвалідів, одинокий, престарілих, усіх громадян похилого віку. У 20 організаціях обрано нових ватажків, людей авторитетних та шанованих у своїх громадах, з яких 13 — ветерани війни, 31 - ветеран праці, 15 - дітей війни та 2 ветерани військової служби. 20 активістів увійшли до депутатського складу всіх рівнів, що дає підстави сподіватися на їх взаємодію та активну співпрацю з органами влади. 
  У звітному періоді пророблено значну роботу по організації та удосконаленню структури ветеранських організацій по героїко-патріотичному вихованню молоді, поліпшенню соціально-побутового, матеріального забезпечення ветеранів, організації дозвілля, створення клубів ветеранів за інтересами, залучення спонсорських коштів для ремонту пам’ятників, проведення масових ювілейних заходів з ветеранами, роботи клубів, надання матеріальної допомоги тощо. Значна робота проводиться  по співпраці з соціальними службами, депутатами районної та місцевих рад, налагоджено активну роботу волонтерського руху по обстеженню умов життя і побуту інвалідів, учасників бойових дій, одиноких престарілих громадян, вдів та вирішення їхніх проблем. Поліпшилося надання допомоги цим категоріям громадян з боку сільгосппідприємств, організацій та підприємців. Утім, є ще над чим і попрацювати. Так не всі первинні працюють однаково ефективно, недостатньо в районі вирішується питання забезпечення ветеранів засобами пересування, не налагоджено продаж медикаментів за пільговими цінами, пільгове перевезення ветеранів автотранспортом тощо. 
Учасники конференції взяли активну участь у обговоренні звіту та висловили ряд конструктивних пропозицій щодо покращення роботи у ветеранських організаціях.  Так, своїми напрацюваннями з присутніми поділилася заступник голови Степовохутірської ветеранської організації Катерина Карпенко, заступник голови ради ветеранів Олександра Давиденко,член президії   Михайло Фурса. Про свою співпрацю з районною та первинною ветеранськими організаціями розповіли голова районної організації Товариства червоного Хреста Людмила Мілютенко та Лихачівський сільський голова Ніна Ковбаса. 
  У своєму виступі голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський наголосив, що жодне звернення ветерана не залишиться без належної уваги керівництва району. Робляться й будуть у подальшому робитися конкретні кроки для забезпечення гідного життя ветеранів війни, праці, власне, всіх літніх людей – зазначив очільник виконавчої влади району, запропонувавши ветеранському активу частіше зустрічатися з представниками обох гілок влади. 
  Взявши участь в обговоренні доповіді та виступів, і Іван Андрійович Палатний, і Микола Іванович Тимченко були приємно вражені активністю членів носівської  ветеранської спілки, їхньою солідарністю у вирішенні багатьох актуальних питань організації життя та побуту своїх спілчан та побажали такої ж успішної та плідної роботи в подальшому.  
  Делегати конференції належно оцінили роботу ради ветеранів та обрали новий склад ради та президії, довіривши й на наступний термін очолювати районну раду ветеранів О.О. Ляшенко. Приємним моментом в роботі конференції стало вручення Почесних грамот кращим спілчанам та волонтерам та чудовий  концерт, з яким перед її учасниками та гостями виступив районний хор ветеранів.
К.МИХАЙЛЕНКО.
Переглядів: 1018 | Додав: Адмін | Теги: ветерани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024