Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Серпень » 1 » Площа розбитих ліхтарів
13:47
Площа розбитих ліхтарів
 «У місті неспокійно!» -- Розповідають, так, було, розпочинав ранкову «влетючку» після вихідних міський голова і шанований керівник 60-х років минулого століття. А після затяжної передгрозової паузи і тиші в кабінеті приголомшував заступників: «У Беби… корову вкрали! Це ж треба, у найсуворішого міліціонера і головного даішника вкрадено корову. Вся Носівка була на ногах у пошуках злодія. Щоправда, знайшли молочницю. І не в цукрозаводському мікрорайоні, який прочісували великим гуртом, чи на околиці під Вербовим, а зовсім поруч з домівкою, в заростях, куди забрела, напевне, відв’язавшись сама від стійла…
 Кумедний випадок з носівських бувальщин минулого згадую зовсім не з веселої наступної теми в новому часі і зовсім при нових учасниках подій.  Не згадуючи попередні подібні факти, лише останні два буквально приголомшили жителів міста, які ранком поспішали на роботу після молодіжного свята і за тиждень до цього. Першого разу було розстріляно відразу  десяток ліхтарів на п’яти опорах, вдруге -- чотири на двох.   
  Міськрадівці щораз ставлять нові, не беручись, як у випадку з коровою, шукати хамлюг, що так дико розважаються щовечора і в ніч. Вкотре віддамо належне міській владі, якою багато робиться для того, щоб наше місто було красивим. Ще більше зробити -- в найближчих планах. Це -- і освітлення, і нові тротуари, і, зрештою, реконструкція парку… 
  Для кого все це робиться? Звичайно, не лише для гостей, приїжджих. І тому надзвичайно боляче, як на нашому головному майдані міста, вважай, уже більш-менш упорядкованому, за винятком роздерибаненого  «Космосу» та ще кількох прикрих відвабин, щовечора й у ніч здійснюються подібні дикунські розваги, які, на жаль, не потрапляють у міліцейські зведення, а тому, очевидно, й повторюються. Це ж треба мати таку дурість, щоб дворучкою зрізати новорічну ялинку, яка, падаючи, мало не дістала вікон готелю, чи гальмами від шин «розписати» уздовж і впоперек одяганку площі, лишати по собі гори сміття із спорожнілими пляшками… Порозважаються на східцях «білого дому», пошти, торговельного центру і після «соски на пляшці» тягне декого й на більше, ніж подібне хамство. Адже стрілянина по ліхтарях -- це вже кримінал, який мав би не випасти з поля уваги охоронців правопорядку.
 …Знаєте, справді прикро, боляче, коли на справжнє, відкрите прагнення зробити місто красивим чи навіть найкращим -- у відповідь не підставлене плече -- синдром руйнування.
 Чи варто підказувати представникам влади, що пора вже й силу показати, Зокрема, й у прийнятих рішеннях, які б зупинили гульбища при нічних відкритих закладах торгівлі й розваг. Чи варто нагадувати, що при одному  колись дільничному й невеликому загалом числі міліцейського підрозділу в Носівці було таки спокійніше…
 І це при тому, що міськрада проявила ініціативу,  допомагаючи міліції в забезпеченні правопорядку вечірнім чергуванням представниками громадськості. Хто ж хоч один з порушників, скажіть, за цей час, якщо не покараний, то бодай мете площу у всіх на виду за порушення порядку в громадських місцях? З огляду на кількість побитих ліхтарів і ще безліч випадків свинства, Носівка давно мусить бути найупорядкованішим і найошатнішим містом. То ж чи не пора у перший понеділок після вихідного міському голові і не тільки почати з того, що оголосити заступникам і собі сакраментальну фразу: «В Носівці неспокійно!»
  Впевнений, як і тоді, у 60-х, «корова» швидко знайдеться. Не на словах би стало заодно міліціонери, влада з громадськістю, включаючи батьків, які зовсім залишили поза контролем своїх неповнолітніх чад в їх нічних розвагах. Зупинитися саме час, бо нині стріляють по ліхтарях, а завтра?.. У вечірній час, навіть у літні ночі, площа багатолюдна.
О. НЕСТЕРЕНКО.

«Носівські вісті» №27(9203)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 540 | Додав: Адмін | Теги: Носівка, правопорядок, площа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024