Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Жовтень » 25 » ПІД ЗНАМЕНА УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА
15:17
ПІД ЗНАМЕНА УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА
Мабуть, знаменно, що цьогоріч урочисті проводи до лав української армії, які проходили у районному будинку культури, співпали в часі з відзначенням великого християнського свята -- Покрови пресвятої Богородиці. Покрова завжди вважалася найголовнішою покровителькою українських козаків -- славних пращурів наших сьогоднішніх юнаків й завтрашніх мужніх захисників своєї Вітчизни. Саме козаки зберегли православну віру на нашій землі, яка потім лягла в основу державності. Покрова -- символ захисту, допомоги, яку Божа Матір дає кожному, хто звертається до неї з вірою, у відповідь на його зусилля і молитви. А цього дня молитви священика Свято-Троїцької церкви отця Володимира та всіх присутніх у залі гостей, й серед них насамперед батьків, рідних, друзів та знайомих, коханих дівчат були звернені до небесної покровительки з проханням для своїх призовників успішної служби, легких солдатських буднів та щасливого повернення додому -- змужнілими, міцними та загартованими. 
Згідно з президентським указом цьогоріч восени до Збройних Сил України буде призвано 20 000 осіб, до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України -- 5 600 чоловік, а 1 100 громадян України будуть служити у Державній спеціальній службі транспорту. Й серед цієї військової когорти місця у солдатському строю займуть двадцять сім наших земляків. Для них заступник військового комісара Бобровицько-Носівського об’єднаного військового комісаріату Валентин Зуєв зачитав наказ Міністра Збройних Сил України про строки проведення осінньої призовної кампанії, зауваживши, що переконаний: наші юнаки повернуться додому, сповна оволодівши навиками військової справи. І якщо буде потрібно мужніми воїнами захистять мирні кордони нашої Батьківщини України, ставши достойними ратної слави своїх дідів та прадідів. 
З теплими напутніми словами до призовників звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни Дмитро Прищепа: «Ви йдете служити до Збройних Сил нашої держави. Це надзвичайно відповідальна і почесна місія. Призов же вашого року – особливий, адже він проходить у рік святкування 65-ої річниці Великої Перемоги. Без перебільшення, ветерани залишили для наступних поколінь незабутній урок мужності, патріотизму, відданості рідній землі для багатьох наступних поколінь. Ми не маємо права забувати, якою ціною був завойований мир. Тож будьте гідними цієї ратної слави та вдячними перед пам’яттю тих, хто до останньої миті свого життя був вірним своїй Батьківщині, стояв на смерть за мир та свободу свого народу». З трепетом до підніжжя Монументу слави лягли квіти від призовників…
Тему військового побратимства та вірності продовжував у своєму виступі перед майбутніми воїнами заступник голови районної спілки ветеранів-інтернаціоналістів Олександр Мужченко.
-- Перед вами нелегке пробування, -- сказав він. -- Перш за все, бажаю, щоб ви зміцнили свій дух і тіло. Армія обов’язково таку можливість вам дасть. А ще хочу побажати нехай той час, який проведете у солдатському колективі, не мине для вас марно, щоб ви збагатились новими військовими знаннями й обов’язково новими друзями, адже немає нічого святішого та міцнішого у житті за справжню чоловічу дружбу та справжнє солдатське побратимство… 
Щиро вітав призовників та присутніх у залі із знаменним днем голова районної призовної медичної комісії лікар-хірург районної лікарні Валентин Шульга.
Призовник Сергій Прокопець від себе і від усіх юнаків подякував матерям, батькам за те, що зростили їх та виховали. «З вдячністю, перед прапором суверенної і незалежної України, перед родичами і близькими, перед друзями клянуся ніколи не зрадити великому народові України. Бути мужнім, відважним і дисциплінованим воїном, гідним товаришем і побратимом для тих, хто поруч зі мною буде нести військову службу. Виконувати всі накази командирів і начальників. З честю носити високе звання воїна армії України. Коли я порушу дану клятву, нехай впаде на мене зневага українського народу», -- урочисто звучала клятва вірності синівському обов’язку з вуст майбутніх воїнів... 
А на щасливу дорогу майбутнім захисникам держави створювали настрій, піднімали дух, розчулювали та тривожили слова й пісні і про важливість батьківського благословення, і про Україну, і про вічне кохання, які виконували артисти районного будинку культури Олександр Лук’яненко та солісти Віталій Куций та Олег Яма.
К. МИХАЙЛЕНКО. 

«Носівські вісті» №45(9166)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 508 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024