Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Листопад » 30 » П’ять правил, щоб не застудитися
22:18
П’ять правил, щоб не застудитися
Ваше здоров’я
Профілактика застуди досить проста, але дотримуватися її правил потрібно кожен день. 

Правило перше: харчуйтеся правильно
Забудьте про "сухомятку”. Щодня їжте суп, особливо корисний курячий. Підтримайте свою імунну систему: в меню повинне бути побільше свіжих овочів і фруктів. Багато вітамінів міститься в цитрусових, яблуках, печеній картоплі в мундирі.
Пийте відвар шипшини – рекордсмен за вмістом вітаміну С. Не забувайте про цибулю, часник, вони багаті фітонцидами. З продуктів тваринного походження корисні морська жирна риба, яєчний жовток, печінка. Всі сили імунної системи повинні бути спрямовані на боротьбу з інфекцією, ваша справа – її правильно "підживити”.

Правило друге: дотримуйтесь гігієни
Для профілактики застуди якомога частіше мийте руки, умивайтеся. Не забувайте про вологе прибирання, регулярно протирайте пил, провітрюйте приміщення. Уникайте велелюдних місць, особливо з поганою вентиляцією.
Користуйтеся паперовими носовими хустками або, в крайньому випадку, частіше міняйте хусточки з тканини.

Правило третє: прочищайте дихальні шляхи
Віруси «входять» в організм і починають розмножуватися в носі людини. Потрібно очищати його від мікробів – корисні промивання теплою солоною водою, навіть при невеликому нежиті, якщо немає протипоказань, прийміть гарячу ванну для ніг, робіть інгаляції з ефірними маслами. Кожен день перед виходом на вулицю не забувайте змащувати носові ходи оксоліновою маззю. Частіше полощіть горло, можна теж теплою солоною водою. Пийте більше гарячих напоїв, не допускайте, щоб "в роті пересихало”, тобто не залишайте горло без природного захисту.

Правило четверте: фізична активність і повноцінний відпочинок
Намагайтеся як мінімум один раз на день зайнятися фізичними вправами, частіше гуляйте, важлива будь-яка рухова активність. Схема тут проста: серце починає активно працювати, покращується кровообіг, організм зміцнюється. Ведіть розмірений спосіб життя, дотримуйтеся режиму дня, більше відпочивайте, спіть не менше 8 годин – відпочинок потрібний, щоб підтримувати імунітет в постійному "робочому” стані.
При стресі сильно знижується опірність організму. Намагайтеся уникати конфліктних ситуацій, менше спілкуйтеся з неприємними людьми.

Правило п’яте: грійтесь зовні і зсередини
Не переохолоджуйтеся, одягайтеся по погоді, користуйтеся шарфом, не забувайте одягати рукавички і рукавиці. Слідкуйте за тим, щоб взуття було завжди сухе. Більше пийте гарячих напоїв: чай з лимоном або молоком, трав’яні настої (підійдуть м’ята, ромашка, чай "каркаде”), відвар шипшини. Цим ви не тільки зігрієтеся "зсередини”, а й усунете сухість слизових оболонок, тим самим допоможете організму боротися з інфекцією.
Пам’ятайте, навіть місцеве переохолодження небезпечно. Вчені вважають, що замерзлий ніс не може ефективно протистояти бактеріям і вірусам.Отож бережіть себе, щоб не захворіти!
Переглядів: 611 | Додав: Адмін | Теги: Здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024