Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 10 » «НОСІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» -- ЕКОНОМНЕ ОПАЛЕННЯ
22:16
«НОСІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» -- ЕКОНОМНЕ ОПАЛЕННЯ
КП « Носівські теплові мережі» Носівської районної ради постачає тепло в об’єкти соціальної сфери -- школи, лікарні, магазини, адмінбудівлі, тощо. Щоб якісно обслуговувати споживачів, побудували нові і реконструювали старі автономні котельні. Їх – 18 ( 8 -- у Носівці, решта - в селах ). Розміщені так, щоб відстань для обігріву будівель була невеликою. 
 У зв’язку з тим, що дорожчає газ, комунальники переходять на альтернативні види палива. Для цього треба закупляти котельні, які на них працюють. Що й робить комунальне підприємство. Торік запустили таку котельню ( виробнича площа якої 1400 кв. метр ) в селі Лихачів.
 У минулий опалювальний сезон вона нагрівалась сосновими дровами, друга -- газом, коли були сильні морози. Спалили 450 кубометрів на суму 16, 6 тис. грн. Споживання природного газу зменшили майже на 28,5 тис. кубів на суму понад 86 тис. грн., що становить 71 відсоток від запланованого ( майже 40 тисяч кубів на суму близько 121 тис. грн.). Підприємство заощадило майже 70 тис. грн. 
 Котельні, які обігрівають школи і адмінбудинок, обслуговують досвідчені оператори Петро Волощук, Володимир Ковбаса, Володимир Ляшко та Валентина Кириченко. Якщо в попередні зими одна котельня спалювала 52 тис. кубів газу, то опалювавши дровами, майже у п’ять разів менше. 
 Стару котельню ( виробнича площа якої майже 600 кв. метрів ), що опалює Макіївську дільничну лікарню, відремонтували. Дров спалили 105 кубів, заплативши за них 8 198 грн. Завдяки чому споживання газу другою котельнею зменшили майже на 10,5 тис. кубів на суму близько 31, 5 тис. грн. ( планували 22 620 кубів на суму 68221 грн.). Зекономили більше 23 тис. грн.. Загалом на двох об’єктах - близько 93 тис. грн. Це кошти на зарплату і розвиток підприємства.
 Раніше вважалось, що найдоступніше і найдешевше паливо -- солома, тепер -- дрова. Тим більше, їх на Носівщині надзвичайно великі запаси. В районі - чотири лісництва. У нерозчищених масивах -- безліч сухостоїв, які падають і трухнуть. 
 Якщо рулон соломи коштує 150 гривень, то складометр дров - 30. Оператору не потрібно постійно бути біля котла. Закидав дрова, які горять повільно, і можеш певний час вирішувати свої домашні справи. А головне - зарплата непогана -- 1,5--2 тис. грн. на місяць. 
 -- Котли потужністю 500 кіловат і вартістю 160 тис. грн., що працюють на твердому паливі, випускає Броварський завод «Укрбудмаш». Реалізує з оплатою протягом 14 місяців, що вигідно. Для того, щоб перевести хоча б 10 котелень на тверде паливо, немало чого є. У багатьох селах збереглися труби, котли, інше обладнання. А це уже півкотельні. Така перспектива є в селах Держанівка, Рівчак - Степанівка, Сулак, Адамівка, Іржавець, у інших.
 Для заготівлі дров плануємо придбати необхідну техніку і організувати дві бригади. Могли допомогти і безробітні, які стоять на обліку в центрі зайнятості, - говорить директор КП «Носівські теплові мережі « Костянтин Грудін. 
 Отже, є цілком реальні і конкретні шляхи економії енергоресурсів, ефективне їх використання, а значить заощадження коштів. Економія та бережливість стали невід’ємною частиною роботи підприємства, яке очолює досвідчений господарник Костянтин Вікторович Грудін. Служба трансформується з виробничого підрозділу в сервісну зі скороченою чисельністю персоналу і зростаючою зарплатою. Поряд з економією покращується якість надання послуг з теплозабезепечення. По-друге, отримується значний економічний ефект за рахунок зменшення втрат в теплових мережах. 
 Підприємство вклало немалу суму на переобладнання і заміну вітчизняних консольних циркулярних насосів на сучасні імпортні. За рахунок цього значно скоротили витрати електроенергії. Затрати повернули буквально за рік. 
 Перехід на котли, що працюють на твердому паливі, в інтересах підприємства і споживача. Але для їх закупівлі потрібні кошти. «Теплові мережі « потребують фінансової допомоги.
 М. КОХАН. 

«Носівські вісті» №17(9193)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 600 | Додав: Адмін | Теги: Носівські теплові мережі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024