Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 19 » Не допустимо лісових пожеж
21:20
Не допустимо лісових пожеж
Засторогою від служби 101
Найулюбленіша пора року -- весна. Коли приходить чудова красуня, ліс оживає, розквітає після зимової сплячки. Повертаються з теплих країв птахи, чарують нас своїм співом. Коли пригріє сонечко, люди приходять милуватися ще сонним лісом, в якому буяють первоцвіти, та, буває, шкодять йому, зриваючи оберемки квітів, залишаючи після себе не тільки сміття, а й непогашений вогонь.
Неконтрольовані випалювання сухої трав’янистої  рослинності вздовж доріг та необережне поводження населення з вогнем, яке з початком весни активно відвідує лісові масиви, є найголовнішими причинами виникнення пожеж. Вони призводять не тільки до втрати деревини, а й до послаблення захисної стійкості дерев до шкідників та хвороб лісу. І як наслідок -- до його загибелі. Вогонь вбиває все живе, що є в грунті і на поверхні як на полі, так і в лісі.
  Щороку державна лісова охорона Іржавецького лісництва проводить заходи з попередження лісових пожеж: місця очищаємо від залишків, розширюємо мережу лісових доріг, встановлюємо попереджувальні шлагбауми, перекриваємо непланові дорогим, щоденно чергуємо в пожежонебезпечних обходах та в конторі лісництва, роз’яснюємо населенню, як поводити себе в лісі. Але, на жаль, щорічно статистика свідчить, що 99 процентів лісових пожеж виникає з вини населення.
  Порушники вимог безпеки притягуються до адміністративної відповідальності на основі статті 77 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» в розмірі трикратного неоподатковуваного мінімуму. А при виникненні пожежі винуватці повністю відшкодовують збитки, завдані лісовому господарству.
  Для багатьох це не є застереженням. Тож давайте дбайливо ставитись до зеленого друга, бо він очищає повітря, є коморою вітамінів.
  Працівники Іржавецького лісництва звертаються до кожного жителя району: давайте не шкодити природі. Помітивши пожежу, загасіть її або повідомте у найближче лісництво, сільську раду, відділення міліції, пожежну охорону.

Андрій ЦУПРИК, лісничий Іржавецького лісництва.

«Носівські вісті» №18(9194)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 518 | Додав: Адмін | Теги: ліс, охорона, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024