Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 3 » ЛІСИ РОСТІТЬ - ДЛЯ СТОЛІТЬ
12:34
ЛІСИ РОСТІТЬ - ДЛЯ СТОЛІТЬ
Одне з головних завдань лісівників -- розширене відтворення лісів. Тобто створення нових насаджень, що перевищують вирубки. Як результат -- вкрита лісовою рослинністю територія Іржавецького лісництва ДП «Ніжинський лісгосп» постійно зростає. Для реалізації завдань лісорозведення є розсадник і теплиця, де вирощують саджанці сосни кримської, дуба звичайного і червоного, ялини голубої і модрини європейської (809 тисяч стандартних сіянців). У грунт висаджують у коробах з торфоперегноєм (35 тис. із закритою кореневою системою). Отож здорові саджанці добре приживаються і швидко ростуть.
 Цієї весни ліс відновили на площі 20, 5 гектарів на зрубах лісовідновлення минулого року. Грунт якісно підготував механізатор Володимир Клименко. Окрім працівників лісництва, в посадці, як завжди, активну участь взяли учні Іржавецької ЗОШ І-ІІ ст. Восени вони заготовляють жолуді. 
 - Наша школа давно співпрацює з лісництвом. Окрім того, що садимо ліс і заготовляємо насіння, проводимо прополку у розсаднику і теплиці. Приймаємо активну участь у Всеукраїнській акції «Людина і ліс». За що одержали приставку для перегляду дисків. Такої ж нагороди був удостоєний також учень Ігор Калинка. У школі відбувається конкурс на кращий твір і малюнок. Лісництво проводить заходи для школярів з приводу ведення лісового господарства.
 Лісокультури висаджуємо і на території школи. Цієї весни -- липу і дуб. Маємо свою теплицю, де вирощуємо 20 сортів помідорів, ранню та пізню капусту. Тож є овочі до столу у шкільній їдальні і продаємо розсаду жителям свого села. За що надходить до тисячі гривень. А іще заробляємо у лісництві 5--6 тис. грн. Кошти витрачаємо на ремонт, надаємо допомогу дітям із соціально незахищених сімей.
 Реалізовували і саджанці дерев, коли мали шкільне лісництво. Але криза не дала можливості його утримати, -- говорить директор школи, ветеран освітянської ниви Дмитро Данилович Власенко, який разом з учнями в позаурочний час працює в лісництві. 
 Лісничий Андрій Цуприк задоволений роботою юних помічників. Вони з великим бажанням трудяться на лоні природи, смакують березовим соком, варять кашу. 
 У зеленому цеху також задіяні місцеві та жителі села Держанівка. Зокрема, Тетяна Трухан, Валентина Капуста і Христина Рева, які вдома не мають роботи, а тут отримують непоганий заробіток.
-- Працюючи на майбутнє, лісництво займається поліпшенням породного складу лісів, роблячи ставку на цінні і високопродуктивні (сосна, дуб), які дають найбільший приріст високоякісної сировини, -- говорить лісничий Іржавецького лісництва Андрій Цуприк.
М. КОХАН. 

«Носівські вісті» №16(9192)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 520 | Додав: Адмін | Теги: ліс, берева, посадка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024