Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 25 » І ЗНОВУ ГРИП НАСТУПАЄ
23:18
І ЗНОВУ ГРИП НАСТУПАЄ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я  в наступаючому епідсезоні 2010-2011рр. в північній півкулі вірус пандемічного грипу А/H1N1/09-Каліфорнія, як і минулого року, буде домінувати при одночасній циркуляції  вже добре знайомих нам вірусів сезонного грипу. І хоча Міністерство охорони здоров’я України заспокоює -- минулорічна епідемія так званого свинячого  грипу  нинішньої зими не повториться, рівень простудних захворювань буде досить високим і почнеться вже на початку грудня. Цьому сприяє і аномально тепла осінь, і, за інформацією Гідрометцентру України, не менш  температурно нестабільна прогнозована наступаюча зима. Очікується, що середньомісячна температура у грудні становитиме 1-4 морозу, у січні -- 3-6 морозу і в лютому -- 2-5 морозу.
   Це найкращі умови для поширення респіраторних вірусних інфекцій. Поки що вони в межах сезонної норми, у тому числі й в нашому районі, проте для застережних заходів час настав ще вчора, адже грип, особливо нові його штамби, надзвичайно небезпечний своїми ускладненнями, особливо для дітей, осіб похилого віку та тих, хто страждає на хронічні недуги. Найчастіше ускладнення вражають легені, особливо в дітей віком до двох років. Грип провокує загострення хронічних захворювань серцево-судинної, ниркової та ендокринної систем, надзвичайно небезпечний він для вагітних жінок. 
   Тому профілактичні міри тут  особливо важливі, а  лікування повинно проходити тільки під контролем лікаря. Аби не захворіти, в осінньо-зимовий період та навесні   рекомендується  проводити загартовуючи процедури, самомасаж, ранкову гімнастику, вживати профілактичні перевірені засоби народної медицини, тощо. Це, звичайно, не є гарантією того, що грип обмине вас, проте, навіть захворівши, значно легше і швидше одужаєте.
   Також в період підвищення захворюваності на ГРЗ потрібно дотримуватися основних санітарно-гігієнічних правил. Зокрема, часто мити руки, або протирати їх вологими серветками, особливо після відвідування багатолюдних місць і по можливості обмежити їх відвідування; остерігатися торкатися очей, носа та рота немитими руками; прикриватися серветкою при кашлянні чи чханні; уникати контакту з хворими на грип; часто провітрювати приміщення але уникати переохолодження і головне -- повноцінно харчуватися та вживати овочі і фрукти багаті вітамінами.
   Надійним захистом від грипу є щеплення. В Україні зареєстровані та дозволені до застосування в епідемічному сезоні 2010-2011рр. наступні вакцини для профілактики грипу: Ваксігрип (Франція), Флюарикс (Німеччина), Гриппол-нео та Гриппол-плюс (Україна).
   До пріоритетних груп для проведення щеплень входять хворі з серцево-судинною патологією, цукровим діабетом, з надлишковою (понад 20%) масою тіла та вагітні жінки. А також -- діти дошкільного віку, школярі, підлітки, студенти, персонал медичних, учбових закладів, працівники у сферах торгівлі, транспорту, послуг, військові, а також усі особи, які постійно контактують з великою кількістю людей.
   З приводу щеплень звертайтеся до кабінету щеплень Носівської ЦРЛ. Вакцину можна придбати в аптеці №99 КП «Ліки України» за попереднім захворінням.
   Будьте максимально обережні зі своїм здоров’ям!
Л. ГОРДІНА,
лікар-епідеміолог Носівської райсанепідстанції.

«Носівські вісті» №49(9170)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 505 | Додав: Адмін | Теги: засторога, грип | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024