Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Листопад » 22 » БЕЗРОБІТТЯ - НЕ ВИРОК, ПЕНСІЯ - НЕ АМНІСТІЯ
22:30
БЕЗРОБІТТЯ - НЕ ВИРОК, ПЕНСІЯ - НЕ АМНІСТІЯ
Поняття безробіття у наших співгромадян нині вже не асоціюється з чимось фатальним. Люди чітко усвідомлюють, що це незмінний атрибут ринкової економіки, який не вдалося викорінити навіть найрозвиненішим країнам світу. Інша справа, що держава має взяти на себе функції соціально захистити людину, яка опинилася без роботи, допомогти адаптуватися у нових, непростих для неї умовах. Надто така ситуація є болючою для тих громадян, кому вже далеко не двадцять і навіть не сорок років — вік, коли попереду ще ціле життя, райдужні перспективи й вдосталь часу, аби змінити свою життєву стежину у кращий бік, сповна використавши для цього весь свій професійний, творчий, життєвий потенціал. А якщо ти — клієнт служби зайнятості й попереду в тебе лише сіренька перспектива поповнити лави вітчизняних пенсіонерів, ставши у довжелезну чергу на отримання соціальних виплат?! Саме питання пенсійного забезпечення клієнтів служби у світлі набуття чинності пенсійної реформи якраз і порушувалися у ході розмови на семінарі, куди спеціалісти районного центру зайнятості запросили своїх клієнтів-передпенсійників та фахівців управління Пенсійного Фонду в районі. 
  Які основні зміни чекають сьогоднішніх і майбутніх пенсіонерів, яким чином вони вплинуть на пенсійне забезпечення, життя простих людей? Які зміни планують у нарахуванні пенсій за віком? З якого заробітку обчислюватимуть пенсію? Які довідки треба готувати? Чи всі місяці беруть до підрахунку?Скільки треба мати стажу роботи, щоб оформити пенсію? 
  Багато хто з присутніх, серед яких були переважно жінки, більше десятка з яких якраз і стосується тематика сьогоднішнього семінару,  цікавилися тим, як же тепер відбуватиметься нарахування їм пенсій, чи збережуться для них умови завчасного, дострокового виходу на відпочинок, як це було до цього часу, ? Чи впливатимуть на нарахування сум майбутніх пенсій при достроковому виході на пенсію умови їх звільнення за останнім місцем роботи? Які нововведення чекають на клієнтів служби — колишніх працівників бюджетної сфери — освітян, медиків, органів місцевого самоврядування тощо. 
  Власне, це лише незначна частка в переліку питань, з якими зверталися учасники семінару до заступника директора центру, начальника відділу надання соціальних послуг Людмили Музиченко та представника Пенсійного Фонду, начальника відділу з призначення пенсій управління Пенсійного Фонду в Носівському районі Тамари Литвиненко в бажанні отримати прийнятну, обнадійливу для себе відповідь. Хоч непросто було в рамках відведеного на спілкування часу обговорити всі  нагальні проблеми, котрі наразі постали перед безробітними-передпенсійниками, задовольнити всі їх потреби в цьому важливому питанню, по можливості Тамара Іванівна з Людмилою Миколаївною намагалися детально розібратися по кожному конкретному випадку, частину запитань занотувавши для себе з тим, щоб детально розібнатися з ними згодом. Адже не дивлячись на широке висвітлення цієї теми в засобах масової інформації тощо громадяни цієї категорії потребують більш детальної інформації саме від компетентних органів. Причому людей більш цікавить не загальні положення цих нововведень, а безпосередньо та конкретно лише те, що стосується особисто кожного з них. Тож, по великому рахунку, поставленої мети — провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з кожним з безробітних-передпенсійників,  котрі перебувають на обліку в службі зайнятості — було досягнуто.  Разом з тим варто зазначити, що ця розмова була не єдиною, власне, як і не останньою у спілкуванні працівників пенсійного фонду з клієнтами-передпенсійниками, адже по суті, вони стали одними з перших, хто вийде на заслужений відпочинок вже за новими правилами. Головним завданням служби зайнятості є соціальний захист людей, які опинилися у непростих життєвих обставинах, тож опіка та підтримка ними саме цієї категорії безробітних залишається одним з першочергових обов’язків.

«Носівські вісті» №46(9222)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 659 | Додав: Адмін | Теги: пенсія, семінар, безробіття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024