Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 10 » Багаті чи бідні?
22:11
Багаті чи бідні?
Добрий день, шановна редакція газети «Носівські вісті».
 Звертаються до вас підприємці місцевого ринку з приводу наболілого питання пенсійного внеску. Гадаємо, вам відомо, що ринок наш працює тричі на тиждень, ще й неповний робочий день, а лише 3--4 години. Платимо податок за оренду ринку. Маємо по одному робочому місцю, без найманих працівників. Тож де і як нам знайти чи заробити оті 300--340 гривень на місяць до Пенсійного фонду? У кожного з нас є сім’ї, діти і вибір: чи на пенсію заробляти, чи дітей годувати.
 В останньому випуску газети редактор у своїй колонці на 1-й сторінці зазначив: «Здається, все в нас нині гаразд. Не голодні й не бідні». Чи не покривив душею автор? Звичайно, не хочеться помічати, що і голодних у нас вистачає, а бідних -- так і подавно! Куди не глянь. Як можна вижити з мінімальними зарплатами та пенсіями із похвилинним здорожчанням -- від товарів до комунальних платежів? Ось і йдуть пенсіонер, інвалід, мами, татки (у яких декілька діток) у підприємці, щоб вижити, щоб хоч трохи «поліпшити своє становище і підняти дітей на ноги. Саме така ситуація у підприємців з невеликих районних центрів та сіл, як наше. При цьому не ховаючись, відкрито, проплачуючи державі податки. Не просячи нічого взамін. Адже придбання і облаштування робочого місця за свій кошт. А далі: знайди кошти, закупи, привези товар і спробуй його продати. А на цьому етапі видно вже багаті ми (народ) чи бідні. Тож ми заявляємо: бідні! Бо торговельна спроможність у покупця низька.
 А де ж втручання, підтримка держави у цей момент? А підтримка така: скасували ринковий збір -- додали оплату за метри. Тепер сплачуємо на 30-50 грн. більше ніж було. ТА ще й пенсійна та виконавча служби не бають передихнути: «засипають» листами про штраф та арешт майна за несплату.
 Дзвонили і до нашого Президента щодо врегулювання розміру пенсійного внеску на фіксований патент, на «гарячу лінію». В ефірі, як всі ми могли бачити, по нашому питанню однозначної відповіді він не дав, питання вирішується.
 Ходили і в Пенсійний і у виконавчу службу. Нас звідти вирядили зі словами: «Платіть і не кажіть, що у вас грошей немає. Ідіть і не нийте тут». З телевізора чуємо, що питання наше розглядається. Люди не в силах платити такі суми. Штрафувати нас за несплату не мають права, принаймні поки що. То що ж нам робити? Закриватися зовсім? Залазити в кредити? Але як виплачувати, адже суми зростають? Невже не можна встановити оптимальну суму для підприємців, і дати нам спокійно працювати?
 Невже державі вигідніше буде мати на декілька мільйонів більше безробітних, ніж громадян із постійним місцем роботи та регулярними виплатами в бюджет?
 Звикнувши більш-менш до колючого морозу взимку та до пекучого сонця влітку (адже працюємо за будь-якої погоди), так болісно відчувати, а не дай Божу звикати до бездушності, бездіяльності, цькування влади до своїх громадян.
 Просимо газету звернути увагу на наші проблеми і допомогти розібратися у ситуації кваліфікованих спеціалістів.
 П.С. Вибачте за, можливо, трохи агресивний тон листа. Чекатимемо відповіді у найближчих номерах газети.
 З повагою -- колектив підприємців Носівського ринку.
 Від редактора. Скажу відверто: ми з вами бідніші навіть у порівнянні з сусідами росіянами й білорусами, не говорячи вже про європейські народи, окремі азіатські, африканські… Висловлюючись: «ми не голодні й не бідні», мав на увазі, що в сімдесятих випускники з мого класу хіба один-два із заможних сімей були на святі в шерстяному костюмчику, решта хлопців -- згадайте… А ще на згадайте гіркопам’ятну електричку з Києва, яка «пахла ковбасою». Це -- з меркантильного погляду, примітивного, якщо хочете. До цього додати прикладів можна безліч.
 Змінився суспільний лад. Ми живемо в суспільстві надзвичайно багатих і, правда ваша, в порівнянні з ними дуже бідних. Згоден із вами лише в одному: кожен з українців має право на роботу, гідну зарплату, аби утримувати сім’ю й бути соціально захищеними. А для цього потрібно, аби бодай мінімальна заробітна плата була на рівні прожитого мінімуму, достойні посадові оклади, ліквідована зрівнялівка й відбулося багато інших змін на фундаменті відродження промисловості й створення нових робочих місць, подолання кризових явищ в економіці. Це й дозволить підняти ВВП України на пристойний рівень, а відтак і забезпечити людям добробут, який відповідно влаштовуватиме. 
 Це вирішувати і нам усім, але під патронатом нашого рідного уряду. Пишіть, звертайтесь до Миколи Яновича Азарова, сподіваюсь, ваш голос почують, зокрема й щодо взаємин із Пенсійним фондом. Я в це вірю, бо сам особисто звертався двічі до Прем’єра і він реально позитивно впливав на ситуацію.
 Як на мою думку, влада повинна покладатися на людину праці, адже без тих, хто творить добробут, наповнює бюджет, держави не буде!

«Носівські вісті» №17(9193)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 610 | Додав: Адмін | Теги: ринок, Оренда, податок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024