Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Липень » 27 » Вогонь недбальства не прощає
22:24
Вогонь недбальства не прощає
Хліб -- багатство нашої держави, і тому не допущення пожеж в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю є одним з основних завдань. В зв'язку з цим Носівський РВГУМНС України в Чернігівській області спільно з управлінням агропромислового розвитку Носівської РДА був розроблений план заходів по захисту нового врожаю від пожеж. Питання профілактики пожеж ш хлібних масивах розглядалось на засіданнях районної коміції ТЕБ та НС. Але ж як на практиці виконуються протипожежні заходи? З такою метою співробітниками Носівського РВ ГУМНС спільно з представниками ЗМІ було здійснено рейдову перевірку ряду сільгосппідприємств району.
Результати показали, що не зважаючи на достатньо велику територію зернових, проблеми з технікою та пальним керівниками сільського господарства були проведені відповідні заходи для збереження нового врожаю. В деякій мірі укомплектували техніку первинними засобами пожежогасіння та обладнали іскрогасниками. Провели обкоси та культивацію хлібних масивів, встановили таблички матеріалів наочної пропаганди з відповідними написами для збереження врожаю від небезпечних факторів вогню в місцях, наближених до автошляхів та лісосмуг. Перекрили польові дороги через хлібні масиви.
Недоліки багатьох господарств майже однакові -- це не справний блискавко захист або взагалі його відсутність, дерев’яні конструкції горищ складських приміщень, в яких буде зберігатись або зберігається зерно, не оброблені вогнезахисною речовиною, не проведені заміри опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі, світильники експлуатуються без захисних плафонів, електрогосподарство тривалий час не очищується від пилу та павутиння.
Всі ці недоліки в будь-який час можуть призвести до пожежі та завдати сільгосппідприємствам значних матеріальних збитків.
Це є наслідком того що вже протягом багатоьх років керівники обєктів не належним чином вживають заходи щодо виконання приписів органів державного пожежного нагляду та організації охорони обєктів
В більшості господарств не функціонують пожежні команди тому розраховувати на їх допомогу у випадку виникнення пожежі не доводиться. Підбиваючи підсумкі рейдової перевірки, хотілося б звернути увагу всіх керівників сільгосппідприємств району на необхідність приведення місць збирання, переробки та зберігання врожаю в належний протипожежний стан а також на забезпечення будівель, приміщень та автотракторної техніки первинними засобами пожежогасіння. Адже вогонь помилок не прощає.
           В. ПРОЦЕНКО,
          начальник райвідділу ГУМНС України.
 

«Носівські вісті» №29(9097)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 731 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024