Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Грудень » 22 » З людьми і для людей
21:43
З людьми і для людей
Услід за подією
Вважай, услід  за пам’ятною датою своє професійне свято відзначали працівники місцевого самоврядування. Цьогоріч ватажки територіальних громад, народні обранці в сільських, міській, районній радах Носівщини, радівський актив зібрались у Степовохутірському Палаці культури, сподіваючись знову, як і увійшло в традицію, зустрітись на урочистому зібранні з народним депутатом і меценатом, шанованим політиком у БЮТівській команді Іваном Івановичем Куровським.
  Вибір місця для свята, певна річ, не випадковий. Адже Степові Хутори, вважай, центральна садиба заснованого І. І. Куровським підприємства «Агропгрогрес», стали взірцем здійснюваних в Україні соціально-економічних перетворень і аграрної реформи, де гості вкотре могли переконатися, що в людей із команди Юлії Тимошенко слова не розходяться з ділом. І як би хто не кепкував над словами: «Вона працює», керуючи державою, красномовним підтвердженням цьому -- активна діяльність на окрузі депутата із серцем на лацкані.
  Скажемо відразу, Іван Іванович, як і завжди, тепло  зустрінутий широкою радівською аудиторією, відставив відразу політику на задвірки і святкував з колегами рідної давно йому Носівщини, як кожен із присутніх у залі. Хіба й того, що тільки запрошеним до президії урочистих зборів.
  Наближати владу до народу – лозунг, який вже багато часу – на вустах у політиків. Голова районної ради О. П. Самокиша, яка звернулася з промовою до присутніх на урочистих зборах, багатьма прикладами підтвердила, що представницька влада, місцеве самоврядування, зокрема й через депутатську діяльність, роботу в органах самоорганізації населення і громадських формуваннях від рад справді найближча, найнародніша влада, яка дбає, аби в усіх 17 територіальних громадах району почувалося місцевим жителям якомога комфортніше, захищеніше, по-людськи, як того хотілось би всім.
  У контексті великої політики промовець не обминула системної роботи нинішнього уряду на чолі з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, аби повернути найближчій до людей владі її справжню історичну, конституційну роль з організаційною і фінансовою підтримкою, що дозволить вирішувати всі проблеми громади. Підвалини цим державотворчим перемінам уже істотно закладені Всеукраїнськими нарадою і з’їздом сільських голів, рядом радикальних урядових постанов по перетвореннях соціальної сфери в аграрній глибинці та, вважай, революційному перевороті щодо бюрократичної тяганини з прискоренням видачі державних актів на  право власності на землю. В центрі уваги українського суспільства залишається один із пріоритетів політики Уряду Ю. Тимошенко – зміцнення  фінансової основи місцевого самоврядування, бюджетів сільських громад, що дозволить органам місцевого самоврядування зробити серйозний крок до реальної фінансової самостійності, а отже, й вирішення найактуальніших проблем людей.
  Не обійдені увагою на святі, здається, ніхто з радівських працівників. Навіть поіменно не перелічити всіх нагороджених, відзначених ватажків громад, депутатів, працівників апарату рад, представників широкого радівського активу. Багато з них одержали подарунки від народного депутата. Та однозначно найвагомішим було те, що уже відбулося в попередні роки і в нинішній. За сприяння народного депутата відбулось солідне спрямування інвестиційних  потоків з державного бюджету в наш район -- на відбудову зруйнованих доріг, завершення газифікації й довгобудів, спорудження водогонів, цілу низку доброчинних акцій у гуманітарній сфері району. Згідно  з постановою Кабінету Міністрів за сприяння І. І. Куровського буде завершено в наступному році  будівництво Носівської ЗОШ №5, в планах – інші заходи з поліпшення соціальної інфраструктури, відродження виробництва. Вже очевидно, що з Іваном Івановичем Куровським – інвестором і організатором «Агропрогресу» і практично віднедавна рятівником Носівського цукрозаводу – на Носівщині доведеться співпрацювати  не тільки надовго, а й назавжди.
  Також вітали колег і ділилися роздумами про роль представницької влади, народних обранців, конструктивну взаємодію гілок влади в ім’я розвитку громад голова районного відділення Всеукраїнської асоціації сільських, селищних голів, Хотинівський сільський голова Валерій Білодід, депутат Софіївської сільради, завідуюча бібліотекою Ірина Прилуцька, депутат Червонопартизанської сільради, директор школи  Валентина Вовкогон, голова райдержадміністрації Іван Пугач. Сердечні слова вдячності висловлювали промовці за сприяння у вирішенні багатьох проблем колективів і громад І. І. Куровському, зокрема, й у реалізації урядових рішень. Опоненти не гребують засобами у виборчій кампанії, об’єднавшись у боротьбі з Юлією Тимошенко. Брудні парттехнології далекі від політичної реклами, тим більше, від конструктивної критики. Але люди розуміють, де і з ким правда. Якби Прем’єр-міністр не була з людьми, Іван Куровський поруч з нею не був би, --  заявила у своєму виступі Валентина Вовкогон.
   Носівський район, Чернігівщина не можуть бути з іншим мікрокліматом, ніж загалом він у державі. І справжня демократія там, де одне одного чують, зокрема, й представники різних політичних сил. Цього, на жаль, справді бракує у нинішній ситуації в Україні, -- прокоментував І. І. Куровський звернення виступаючих щодо аморальності політичної реклами. А втім, народний депутат однозначно зі своїми виборцями, що наразі всі на владному й політичному  Олімпі  мали б об’єднатися в доланні економічної кризи, епідемії грипу й не менш, аби людям полегшити життя, ніж чубитися між собою і  вносити  чвари в суспільство, позбавляти перспектив розвитку, блокуючи Державний бюджет.
  Вже здається, всі зрозуміли, що підвищення соціальних стандартів, навколо чого стільки балачок і не менш звинувачень Уряду, щонайм’якше кажучи, звичайнісінька «локшина» на вуха, бо із запропонованих підвищень зарплат і пенсій у виграші нема ні простих пенсіонерів, ні рядових службовців. Непосильно підвищити в умовах кризи й заробітну плату виробничникам будь-якої форми власності.
  І. І. Куровський відповів на багато питань присутніх як  щодо зовнішнього політичного курс та внутрішньої політики  України, так і стосовно місцевих проблем Носівщини. Носівський цукровий завод працюватиме як юридична особа, його генеральним директором залишається М. В. Заболотний. Крапку, як говориться, поставлено остаточно. Після ремонту можливий навіть сезон переробки сирцю. Про це І. І. Куровський буде домовлятися на зустрічі з партнерами-сільгоспвиробниками найближчим часом.  Вивчити пообіцяв народний депутат і питання щодо заводу «Побідит» і молокозаводу, які сьогодні не працюють, щодо організації обслуговуючих кооперативів на селі – теж гарантується всебічна підтримка, як і ФАПам, осучаснення яких тимчасово заблоковано, але все ж Уряд вірний своїм пріоритетам. У наших Козарах така реконструкція вже здійснюється. 
  Безмежну вдячність висловлювали учасники зборів своєму народному депутату за конкретні  справи для своїх громад, зокрема, адамівці дякували за газифікацію, водночас попрохавши поремонтувати дорогу до села. Чимало було інших прохань до депутата й нікому він не відмовив. Наостанку ще раз найщиріше вітав присутніх зі святом та обіцяючи, що він завжди був і залишатиметься з Носівщиною у її буднях і святах.
  Наприкінці відбувся прекрасний концерт від професійних і самодіяльних митців з Носівки, Калинівки, Мрина, Козар.
О. ГРИЦЕНКО.

«Носівські вісті» №51(9119)

Переглядів: 500 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024