Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Вересень » 23 » ВАРТОВІ «БЛАКИТНОГО» ТЕПЛА
12:53
ВАРТОВІ «БЛАКИТНОГО» ТЕПЛА
Мабуть, таки не випадково своє професійне свято газівники відмічають саме в середині вересня. На цьому рубежі між останнім відгомоном літа і початком примхливості осені з газопостачання та газифікації щороку -- своєрідний іспит на готовність до нового напруженого і надзвичайно відповідального опалювального сезону. Адже, без перебільшення, від того, наскільки професійно, вчасно і максимально зібрано спрацює кожен працівник на своїй робочій дільниці напряму залежить тепло і комфорт в кожній оселі, в установі чи організації, на підприємстві. 
 Саме тому з глибоким усвідомленням взятих на себе обов’язків кожен працівник тут -- справжній фахівець своєї справи. Інакше тут просто неможливо, бо ж йдеться про роботу із газом -- хоч і, безперечно, основним помічником у наших буднях, проте й надзвичайно небезпечним недругом у разі виникнення будь-якої, навіть, найменшої аварійної ситуації. Без них, за великим рахунком, не обійтися, проте, той факт, що в цьому році, зрештою, як і в попередніх, жодного разу така ситуація не вийшла з-під контролю газівників -- достойний показник їх відмінної роботи і добрий привід керівнику Носівського РГГ В.М. Кудіну подякувати своєму колективові за сумління та відповідальність. 
 -- Ми повинні повсякчас пам’ятати, що від неухильного виконання правил безпечного поводження з газовим обладнанням та системами нерідко залежить здоров’я, життя і, звичайно ж, цілісність майна, адже маємо справу з вибухонебезпечною речовиною, -- починає з основного передсвяткову розмову Валентин Миколайович. -- І це не просто слова, формальне застереження -- думаю, усвідомлює кожен. Тому і напередодні нашого професійного свята звертаюся до всіх жителів Носівщини із проханням бути максимально обережними з експлуатацією своїх газових приладів, особливо у період холодів, коли вони працюють на повну потужність на відміну від літніх місяців, протягом яких, як свідчить статистика, кількість аварійних ситуацій зменшується майже на 60 відсотків. У будь-якому разі тут не може бути місця жодній халатності чи легковажному ставленню, тому наші спеціалісти повсякчас проводять велику роз’яснювальну та профілактичну роботу серед населення. Цілодобово на телефонній лінії 104 чергує дільниця диспетчерської аварійної служби під керівництвом майстра В.О. Тимка.
 -- Це справді актуальна тема нині, адже на сьогодні Носівський район фактично повністю газифікований. А, отже, із прокладання газових мереж та широкої газифікації будівель, як це було донедавна, увага газовиків поступово перейшла і зараз повністю зосереджується на ефективній і безпечній їх експлуатації…
-- Безперечно, і це великий та надзвичайно об’ємний вантаж роботи. За винятком Лукашівки, в якій ні у населення, ні у міській владі не знаходиться поки що коштів на газифікацію, та Ведмедівки, де вже організований кооператив та ведуться перемовини з районною радою про сприяння у фінансуванні прокладання підвідного газопроводу, район майже повністю газифікований -- на 96 відсотків. Маємо 11800 абонентів і 825 кілометрів розподільчої газової мережі, які обслуговуєм. Не просто, як прийнято нині говорити, косметичними ремонтами, а дотримуючись усіх експлуатаційних вимог. І хоча, наприклад, у цьому році ніякого будівництва не було, підготовка до нового опалювального сезону далась нам не легко і в матеріальному, і в робочому плані. Найперше і найприємніше хочеться відмітити відновлення роботи цукрового заводу, одного з основних наших споживачів. Ми провели на ньому повний комплект ремонтних робіт і буквально цього вівторка зробили успішний пуск газу. 
 Крім цього, проведено повне технічне обслуговування та поточні ремонти на 11 газово-регулюючих пунктах та 45 шкафних станціях району. Закінчується капітальний ремонт десяти станцій катонного захисту, які відповідають за захист газотранспортної систему від корозії -- тут будуть замінені анодні електроди та оновлюються електричні частини.
Загалом же газові мережі до опалювального сезону готові на сто відсотків. І проводиться також масштабна робота з перегазифікації будинків у приватному секторі -- переоснащення їх газових систем більш сучасними та ефективними опалювальними приладами.
До слова, три будівельні бригади, які займаються прокладанням газопроводів після завершення газифікації району плідно працюють на теренах сусідніх районів, наприклад, зараз Ніжинського, адже підпорядковуємося ми Ічнянському УГГ. 
Суттєвий момент -- робота із населенням. Це невід’ємна частина обов’язків фактично кожного працівника нашої служби. Служба обліку природного газу на чолі з інженером А.О. Бордаковим за участю дев’яти контролерів здійснює контроль за використанням газу, перевіряє лічильники тощо. Бухгалтерська служба, якою керує заступник головного бухгалтера Ічнянського УГГ О.А. Шаулко, а допомагає їй економіст О.О. Руденко, обслуговує абонентів та здійснює розрахунки, зокрема, перегазифікованих будинків. З боржниками працює юридичний відділ, це, за великим рахунком, заслуга його працівників, що на сьогодні кількість боржників у нас не перевищує тридцяти чоловік.
Безперечно, на користь наших абонентів працює і дільниця електрохімзахисту на чолі з молодим спеціалістом, майстром Є.М. Шаулко, і дільниця експлуатації -- старший майстер М.І. Корінний, яка має Хотинівське (майстер В.М. Гулак) та Коломійцівське (майстер Г.Г. Козел) відділення. Крім того 5400 абонентів на сьогодні обслуговує дільниця зрідженого газу, реалізовуючи на місяць 13-14 тонн газу у балонах. Діє заправка транспорту зрідженим газом (пропан/бутан).
Усе це налагоджений механізм роботи нашої газової служби, яка забезпечує безперебійне постачання природного газу до кожного свого абонента. Кожна його складова -- важлива і незамінна, як і люди -- віддані своїй справі професіонали. Тому відзнаки кращих до професійного свята -- більш ніж заслужені.
Зокрема, за сумлінну працю, значні досягнення у виробничій діяльності, високий професіоналізм оголошено подяку ВАТ «Чернігівгаз» майстру Г.Г. Козлу та старшому майстру -- голові профспілкового комітету Носівського РГГ М.І. Корінному -- за сумлінне виконання службових обов’язків з питань охорони праці. 
Працівникам, які сумлінно і безперервно пропрацювали в газовому господарстві 15 років, присвоєно звання «Ветеран праці» -- комірнику Н.П. Денисюк, слюсарю П.А. Єременку, водіям О.А. Литвину, В.Г. Трушу, А.М. Ювенку, контролеру Н.В. Труш, наповнювачу балонів В.Д. Федченку. Працівникам, які сумлінно і безперервно пропрацювали в газовому господарстві 20 років, присвоєно почесне звання «Заслужений ветеран праці» -- водію О.М. Вакуліку, слюсарю О.Г. Гармашу, інженеру В.М. Короваю, диспетчеру В.Б. Філю. Грошову винагороду за 25 сумлінно відпрацьованих у господарстві років виплачено заслуженому ветерану праці слюсарю О.М. Кирієнку. Почесною грамотою та подякою райдержадміністрації та районної ради відзначено роботу слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування В.М. Примушка.
Ряд працівників також відзначений до професійного свята грамотами Носівського РГГ Ічнянського УГГ: слюсарі С.П. Передерій, та І.І. Горгоц, водії В.І. Голяк, В.Г. Труш, контролер Л.Д. Корінна, зварювальник І.П. Власов. Та подяки Носівського РГГ вручені контролерам Т.Г. Бочковській, Т.М. Шеквель, слюсарям Л.П. Хахуді, І.В. Набігуз, І.М. Бойко, водіям-слюсарям М.В. Бондар, Ю.П. Частухіну, електромонтеру А.І. Сиктим та охоронцю О.О. Кияниці.
Усіх нагороджених, колектив нашого господарства та ветеранів служби найщиріше вітаю з нашим професійним святом і зичу нових звершень та успіхів у роботі. Нехай наснагою на щодень буде усвідомлення потрібності функціонування нашої служби людям, хай буде вона максимально стабільною і безаварійною, а газова мережа -- все більше розширюється і у кожному домі грітиме «блакитне» паливо. Добра і благополуччя вам і вашим родинам.
-- Приєднуюся до ваших побажань, а від себе додам: жителі Носівщини знають і цінують професіоналізм газівників Носівського РГГ, завдячуючи якому ми всі почуваємося комфортно у своїх оселях і на робочих місцях. Зі святом вас і дякую за розмову.
Т. ДАНІШ.
№38 (9159)
Переглядів: 535 | Додав: Адмін | Теги: Носівські вісті | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024