Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Серпень » 12 » МОЯ АДРЕСА -- КОМП’ЮТЕРНИЙ САЙТ…
13:00
МОЯ АДРЕСА -- КОМП’ЮТЕРНИЙ САЙТ…
Молодь обирає Інтернет
Саме так сьогодні звучала б перефразована відома пісня радянської доби, яка протягом не одного десятиліття займала почесне місце своєрідного гімну молодого покоління, чиєю адресою були не дім і не вулиця, а могутній і великий Радянський союз. З його розвалом розчинились в руїнах й ідеали юних під знаком зірки і пілотки, а піонери і комсомольці стали черговою стрічкою в анналах історії, залишившись символом свого часу. Зрештою, молодь -- завжди найточніше відображення суспільства і доби, в якій живе, бо саме вона диктує моду й повсякчас йде обіруч з відкриттями, новаторством та в ногу з науково-технічним прогресом. Ера бабінних затим касетних магнітофонів залишилася позаду разом з мегапопулярними диско-вечірками, ламбадою, першим знайомством з роком і шаленою модою на джинси та все імпортне.
 Нині живемо в епоху новітніх комп’ютерних технологій, які розвиваються і вдосконалюються щохвилини, щомиті. Здається, лише вчора познайомилися з комп’ютером, вперше зателефонували з мобільного телефону, а вже сьогодні без них не уявити жодної сфери повсякдення. Знадобилося всього кілька років, аби нові технології перейшли у стадію широкого вжитку, стали доступними, невід’ємними складовими життя не тільки великих міст, а й на периферії.
 І для носівчан переважною більшістю комп’ютер -- вже добре знайомий і близький друг. Мало не в кожній оселі, де зростають діти шкільного віку, студентська юнь, він став помічником і основною розвагою. А віднедавна, з приєднанням нашого району до мережі швидкісного Інтернету, віртуальна реальність у світовій комп’ютерній павутині стала незмінним місцем зустрічі і спілкування без кордонів та обмежень. Через монітор комп’ютера, ноутбуку, екран мобільного телефону молодь знайомиться, обмінюється друкованою, фото- та відеоінформацією, знаходить однодумців за інтересами й розваги на будь-який смак. Зокрема, вже більше тисячі користувачів Інтернету з Носівського району зареєстровані на популярних соціальних сайтах «Однокласники» та «Вконтакті», які дають змогу віртуально спілкуватися з друзями, знайомитися з новими людьми з усіх регіонів не тільки України, а й закордону.
 За нинішньої ситуації з відсутністю організованого, змістовного дозвілля для молоді в нашому районі зокрема, такий варіант зв’язку зі світом дійсно найзручніший і з багатьма плюсами. Які, одначе, теж мають свої межі і вже встигли створити підґрунтям проблеми не другорядної і важливої, адже народна мудрість про те, що все хороше повинно бути таки в міру, не застаріла догма і близька навіть найсучаснішим віянням. У її правдивості мали змогу в черговий раз переконатися кілька років тому, коли у Носівці було відкрився комп’ютерний клуб. Популярність заклад завоював швидко, обзавівшись постійними клієнтами в основному з числа дітей шкільного віку та студентської молоді. А ось дорослі невдовзі забили на сполох, не без підстав занепокоївшись, що світ віртуальної реальності, в якому годинами розважаються діти, потіснить реальність -- живе спілкування з однолітками, фізично-корисні, розвиваючі ігри.
 Комп’ютерний клуб так і не закріпився у нашому місті, зникнувши так само раптово, як і з’явився. Проте і потреба в ньому для багатьох стала неактуальною -- нині діти воюють у віртуальних війнах вже вдома, проводячи за монітором дедалі більше часу, що нерідко становить загрозу, для їх як фізичного, так і психічного здоров’я. Про це слід пам’ятати в першу чергу дорослим, батькам, які мають обмежувати доступ до комп’ютера, Інтернету дітей особливо молодшого і середнього шкільного віку.
 Що ж до тих, чиї вій вік дозволяє раціонально використовувати можливості новітніх технологій, Інтернет і бурхливий океан його сайтів та веб-ресурсів -- комфортна стихія повсякденного життя. У ній замість поштових скриньок з листами -- електронна пошта, сучасною варіацією посиденьок на лавочці -- різноманітні форуми, де без кордонів можна спілкуватися на різноманітні теми в режимі он-лайн.
 Півтора року тому в Інтернеті з’явився і перший сайт нашого міста, розроблений Русланом Зіньком та Сергієм Колесниченком. Його адреса -- www.nosovka.at. Сьогодні у всесвітній мережі об’єднує всіх, хто народився і близький з Носівщиною. Сайт розвивається, стає все більш відомим, удосконалюється за змістом попри те, що створений групою молодих ентузіастів, він далеко не просто і не швидко завойовував свій авторитет.
 -Ми росли і розвивалися, як на «американських гірках»: були періоди піднесення, застою, але головне, що стадію падіння, невдачі таки вдалося оминути, -- говорить один з адміністраторів сайту відома під ніком Lumina -- Олеся Волощук. -- Ми постійно змінюємося і зараз в пошуку. Нагородою за це -- постійно зростаюча кількість зареєстрованих користувачів, які допомагають нам робити сайт цікавим і дійсно «живим» співрозмовником, часом порадником для кожного, незалежно від віку.
 І все ж більшістю у носівського сайту -- молодіжне обличчя. В цьому переконуєшся, переглядаючи кожен з його розділів -- від новин, фото галереї, історичних довідок про місто, розваг до електронної версії нашої газети «Носівські вісті», передач районного радіо з найбільш важливими, знаковими матеріалами, порушувані в яких проблеми і питання активно обговорюються на форумі, в різного роду опитуваннях, де носівчани висловлюють свої думки, позицію -- багато в чому раціональну, об’єктивну, з багатообіцяючим потенціалом, який шукає виходу в суспільно корисне життя, хай навіть через коридори Інтернету. Саме тут, на сайті, молодь Носівщини гуртується, обговорює і шукає виходу у вирішенні найактуальніших своїх турбот, зокрема працевлаштування, пошуку реалізації своїх можливостей, захисту прав тощо. Турбує юних і економічна занедбаність держави, нагромадження проблем в рідній Носівці, складна криміногенна ситуація… Тем для обговорення на форумі повсякчас тільки більшає, причому серйозних, гострих, з безліччю запитань за адресами, зокрема й до місцевої влади.
 Крім цього, носівчани активно діляться на сайті своєю творчістю, виявляють різнопланову обізнаність у найрізноманітніших сферах -- спорту, кінематографі, лінгвістичних дослідженнях, техніці тощо. Є тут навіть так званий «бійцівський клуб» -- нова тема на форумі, де кожен може з’ясувати стосунки з опонентом шляхом дискусії, висловлення своїх аргументів, відстоювання власної точки зору.
 Висловлюючись в такий спосіб, молоді сподіваються бути почутими, заявляють про свою індивідуальність, за браком реальних можливостей, реалізуючи чимало своїх здібностей в світі віртуальному, намагаючись через Інтернет тримати руку на пульсі життя. Головне тут -- не загубитися між двома берегами, пам’ятаючи, що живемо таки у місті чи селі й на конкретній вулиці, а не за адресою комп’ютерного сайту.

«Носівські вісті» №32(9100)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 600 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024