Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Травень » 5 » МУЗИКА ЕНЕРГІЇ І ДРАЙВУ
12:11
МУЗИКА ЕНЕРГІЇ І ДРАЙВУ
Світ захоплень
 
Світова історія рок-музики ніколи не була однозначною і простою. Від її витоків майже півстоліття тому і до сьогодні ажіотаж і почасти скандальна слава є незмінними супутниками кожного колективу і виконавця цього музичного стилю. Усі вони -- від легендарної ліверпульської четвірки „Beatles”, яка в 1964 році фактично й започаткувала нову еру музики, й до не менш відомих „Rolling Stones”, „Deep Purple”, плеяди інших світових рок-зірок -- настільки ж оригінальні і неординарні, наскільки й талановиті. Мільйони шанувальників по всій земній кулі й водночас не розсунуті досі рамки творчості, зрозумілої далеко не кожному, як кажуть „на любителя” -- чи не найголовніша парадоксальна особливість цієї наддзвичайно нині розгалуженої музичної течії, яка у 50-х роках минулого століття накрила світ потужним шквалом вже легендарного рок-н-ролу та ритм-н-блюзу.
 Немало яскравих сторінок вписано в історію рок-культури й країн пострадянського простору. І сьогодні у фонотеках меломанів чільне місце займає музична спадщина російської групи „Кіно”, а її лідер Віктор Цой навіть посмертно залишається кумиром для молодих поколінь.
 Є простір для вибору любителям „важкої” музики і серед сучасних вітчизняних рок-колективів, таких як „Арія”, „ВВ”, „Океан Ельзи” тощо. Їх виступи майже завжди збирають аншлаги, а за потужністю енергетики рок-концерти залишаються справді унікальними, аналогів яким немає жоден з інших музичних напрямів. Море емоцій, шалений драйв і єдина хвиля піднесення, що об’єднує публіку в один живий і могутній організм -- це і є рок. Динамічний і вічний, як саме життя -- переконані ті, хто обрав за життєве кредо його філософію самовираження і протесту проти застійних кліше буття.
 Солідарні з цим були і всі, хто минулої суботи завітав на перший регіональний рок-фестиваль у Носівці, що відбувся під гаслом „Молодь за здоровий спосіб життя” і організований за ініціативи носівського гурту „CriSIS”, зокрема її організатора Сергія Наливайка, та фінансової підтримки відділу культури та туризму РДА.
 Знайомство Носівки з рок-музикою наживу пройшло більш, ніж успішно. Фанати року, охочі повлухати „живу” музику і просто цікаві до нового експерименту на культурній сцені Носівщини наприкінці двохгодинного концерту злилися в єдину силу, що раз-по-раз „зривала” зал районного будинку культури шквалом аплодисментів та схвальних вигуків і рухалася в одному ритмі з музикою в проходах між рядами і біля сцени. Носівчани не тільки знайомилися і вітали з першим виступом на рідній сцені міську команду, а й тепло прийняли гостей -- рок-гурти „Terrarium” та „My dear johnny, My dear friend” з Бобровиці й „Dejector” з Конотопа. У їх виконанні прозвучали здебільшого власноруч створені пісні, тому символічні пам’ятні дипломи, вручені учасникам організаторами були справжнім, хоч і поки що маленьким визнанням їх таланту.
 Втім, все починається саме з малого і перші кроки нерідко ведуть в широкий світ. І лідер носівської команди Володимир Семененко з творчим прізвиськом „Strike” ще кілька років тому навряд чи міг уявити, що створитьу Носівці першу рок-групу. Хоч музикою захоплювався ще з дитинства, писав пісні, грав на гітарі і пробував створювати свої музичні композиції, зокрема і в одній з київських рок-груп, яка, втім, проіснувала недовго. Тепер мелодій, створених ним і покладених на слова в активі групи вже близько десяти і кілька десятків ще чекають своїх текстів. Про кохання і життя, філософію і гострі кути сьогодення... Їх музика, як і почуття, світогляд -- жива і мінлива, така ж юна, як її виконавці, найстаршому з яких у колективі „CriSIS„ ледь звернуло за двадцять, і водночас зріла і зрозуміла у своїй енергетиці.
 Попри те, що жоден із п’яти участників гурту не має професійної музичної освіти, у кожного свій фах, далекий від музики і навіть творчості, у своєму захопленні вони налаштовані більш, ніж серйозно. Звичайно, поки що не йдеться про високі щаблі, протемузиканти активно налагоджують контакт з командами із інших раконів Чернігівщини, навіть дебютували, як команда, у сусідній Бобровиці на музичному зльоті. Нині ось показали себе на рідній сцені і не розчарували глядачів, наповнилися ще більшим ентузіазмом самі. Дарма що доводиться тренуватися по вихідних у приватному будинку, фактично без умов створювати свої композиції на власноруч придбаних інструментах і робити хай поки що примітивну, непрофесійну їх оранжировку... Коли вкладаєш у щось душу, здатен подолати багато труднощів. Зрештою творять вони не для комерції, а для задоволення. Свого та інших.
 На знімку: рок-гурт „CriSIS” у повному складі: соліст і автор музики та текстів Володимир Семененко, ударник Тарас Бровко, ритм-гітарист Владислав Головко, бас-гітарист Сергій Шелест, вокалістка та автор текстів пісень Марина Шаулко.

  «Носівські вісті» №18(9086)

Переглядів: 513 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
теги
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024