Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Квітень » 2 » Сесія районної ради
18:07
Сесія районної ради

 24 березня відбулася двадцять третя сесія районної ради. Відкрила і вела засідання, в якому взяли участь також керівники місцевого самоврядування, установ і організацій, представники ЗМІ, голова районної ради О. П. Самокиша.

 Після формування робочих органів сесії та затвердження регламенту роботи депутати розпочали розгляд питань порядку денного. В заголовному „Про хід виконання рішення районної ради від 26 грудня 2007 року „Про затвердження Програми зайнятості району на 2008-2009 роки” виступила директор районного центру зайнятості Г. В. Красносільська.

 Можна впевнено сказати, зауважила промовець, що в цілому 2008 рік для служби зайнятості був вдалим. Завдяки злагодженим діям забезпечено виконання багатьох завдань районної програми зайнятості.

 Протягом 2008 року перебувало на обліку 1518 незайнятих осіб, що на 20 відсотків більше прогнозованих показників, передбачених програмою, у зв’язку зі стрімкою зміною ситуації на ринку праці, масовими звільненнями працюючих, значний ріст реєстрації тих, хто шукав роботу, відбувся протягом жовтня-грудня 2008 року, коли статус безробітного набуло 1109 громадян.

 Активними заходами сприяння зайнятості охоплено протягом року 943 особи, з них працевлаштовано 582, рівень працевлаштування незайнятого населення склав 38,3 процента. Для вирішення питань працевлаштування служба зайнятості активно сприяла створенню нових робочих місць із залученням коштів фонду: 26 безробітних були працевлаштовані за рахунок надання дотацій (104%), 18 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності (112%), проходили професійне навчання 111 безробітних. Для підтримки безробітних, мотивації їх до трудової діяльності широко застосовувалися оплачувані громадські роботи, до яких було залучено 250 осіб.

 Набутий досвід співпраці з сільськими радами допоміг зберегти соціальну спрямованість громадських робіт, зацікавленість щодо їх організації з боку сільських рад. В цьому напрямку центр зайнятості планує працювати і в поточному році.

 Протягом 2008 року на обліку перебувало 27 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них мали статус безробітного 20. Підбір роботи цим особам здійснювався відповідно до висновків МСЕК та з урахуванням індивідуальних програм реабілітації. 9 громадян з обмеженими фізичними можливостями працевлаштовано за направленням ЦЗ.

 Працевлаштування інвалідів було і залишається складною справою. Проте, як свідчить досвід минулого року, індивідуальний підхід до побажань і можливостей кожного інваліда, співпраця з роботодавцями дозволяє успішно вирішувати проблемні питання. Цей досвід необхідно застосовувати і в подальшій роботі, оскільки питання трудової реабілітації інвалідів має державне значення.

 На вищий рівень піднялась співпраця з роботодавцями щодо формування повної бази вакансій, оперативного і якісного їх укомплектування.

 Всього з початку року 193 роботодавці подали інформацію про наявність 1147 вакансій. 488 вакансій від 143 роботодавців були укомплектовані за направленням служби зайнятості.

 Враховуючи професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили на ринку праці, професійне навчання безробітних було максимально спрямоване на задоволення замовлень роботодавців. Всього профосвітою було охоплено понад 80 осіб, 70 з яких працевлаштовано, решта продовжують навчання.

 Профорієнтаційна робота була одним із пріоритетів 2008 року, оскільки вона спрямована на перспективу, охоплює перш за все молодь, яка є визначальною категорією населення при формуванні трудового потенціалу країни. У минулому році профорієнтаційними послугами з початку року було охоплено 1475 незайнятих громадян. Рівень забезпечення цими послугами 97,2 процента.

 Центром зайнятості, зокрема, проведено ряд масових заходів, таких як традиційний щорічний захід - ярмарок професій, 4 дні відкритих дверей, проведено 17 профорієнтаційних уроків. Орієнтуємо на професії, які користуються попитом на ринку праці району. В секторі самостійного пошуку роботи для загального користування відвідувачами розміщені 164 інформаційні папки з описом професій. Стартувала програма «Профорієнтаційний термінал»,яка допоможе як учням, так і їх вчителям знати ситуацію на ринку праці, бачити перспективи і приймати для себе рішення щодо майбутньої професії.

 Далі доповідач детально прокоментувала діяльність Центру зайнятості в умовах фінансово-економічної кризи, коли кількість безробітних неухильно збільшується. Тільки за січень-лютий звернулося за допомогою719 осіб, що на 217 більше попереднього року. На ріст безробіття вплинуло не лише закриття цукрозаводу, а й традиційний міграційний процес, масові звільнення земляків на підприємствах Києва.

 Натомість відстежується тенденція до скорочення потреби роботодавців у робочій силі, зменшується кількість актуальних вакансій, що створює для служби значні проблеми.

 При зростанні бажаючих отримувати допомогу звужується фінансова основа для виплат по безробіттю. Різко скоротилася потреба в таких професіях як муляр, токар, фрезерувальник при майже незмінній потребі у вакансіях продавців, електриків, водіїв, страхових агентів. Залишаються незаповненими цілий ряд вакансій для лікарів, дільничних інспекторів міліції, майстрів виробничого навчання в ПТУ та міжшкільному комбінаті, ряд головних фахівців у АФ „Нива”.

 І все ж, незважаючи на звільнення, відбувається й працевлаштування громадян. Зокрема, за січень-лютий працевлаштовано 50 безробітних, а з початку року до сьогодні укомплектовано 89 вакансій.

 Продовжують надходити заяви від сільгосппідприємств, пов’язані з початком весняних робіт у полі. Очевидно, з початком сезону буде потреба в працюючих на цегельному заводі.

 Прокоментувала Г. В. Красносільська й ключові моменти Антикризового закону, що пов’язані із зайнятістю населення, питання наповнення коштів до Фонду та його використання тощо.

 Депутати прийняли рішення по обговорюваному питанню.

 Затим головний лікар району М. К. Колєсніков презентував присутнім Програму „Репродуктивне здоров’я населення району на 2009-2011 роки”, яка після обговорення також затверджена сесією.

Депутати прийняли також низку рішень по інших питаннях порядку денного. Зокрема, затвердили Перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста району, створили орган приватизації районної ради, дозволили списати комунальне майно (шлакобетонний погріб ЦРЛ).

Внесено ряд змін у попередні рішення районної ради, зокрема, щодо складу постійних комісій та обрання їх голів, Положень про Почесні грамоти райдержадміністрації, районної ради та спільну.

Депутати затвердили також ряд розпоряджень голови районної ради, підтримали депутатський запит А. Я. Журенка та В. П. Гойденка, продовжили контракт з директором КП „Носівське районне радіомовлення” С. М. Висовень, встановили норматив відрахування частини прибутку підприємств районної комунальної власності у 2009 році.

 На цьому сесія завершила свою роботу.

Носівські вісті №13 (9081)

Переглядів: 533 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024