Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Лютий » 16 » ВЕТЕРАНИ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ
16:26
ВЕТЕРАНИ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ

Організація ветеранів  України -- Всеукраїнське  добровільне  об’єднання  ветеранів Великої Вітчизняної війни,  військової служби та інших силових структур,   дітей війни, пенсіонерів. Діє вона на засадах самоврядування у відповідності з Конституцією України, чинним законодавством, статутом організації ветеранів України.

  Незалежна від будь-яких політичних партій та рухів, організація бере участь у громадсько- політичному  житті, співпрацює з владою та органами  самоврядування,  господарськими, підприємницькими структурами та іншими об’єднаннями громадян, яких не лише турбують проблеми людей похилого віку, а вони готові прийти на допомогу, відгукуються  конкретними добрими справами.

  Головна мета організації-всебічний захист законних прав, соціальних, економічних, вікових інтересів.  Ми представляємо інтереси, відстоюємо права своїх членів, зокрема і у сфері надання допомоги у поліпшенні житлових умов, медичного, транспортного, побутового обслуговування.

  Одним  із заголовних  завдань нашої роботи є  розвиток волонтерського руху, здійснення благодійних акцій, створення мережі ветеранських аптек. Участь у героїко-патріотичному вихованні молоді, зокрема,  на прикладах подвигу  земляків у Великій перемозі, оберігаючи пам"ятники  захисникам Вітчизни.  Проте, як говориться, не хлібом єдиним живуть ветерани. І саме завдяки  веторганізації дозвілля людей проходить пам’ятно і змістовно. Організовуються не лише зустрічі, цікаві поїздки, вшанування ювілярів і проводи в останній путь, організовуються клуби за інтересами. Зокрема, "Берегиня" та "Ветеран", хор ветеранів, які об"єднують  75  чоловік.

     Словом, поле  діяльності-надзвичайно широке, і в цьому велика підмога первинних організацій,, створених у трудових колективах, установах, організаціях, за місцем проживання. У нашій організації створено 52 первинні, з яких 20-в трудових колективах, решта -- за місцем проживання. Серед сільських найбільш активними зарекомендували себе степовохутірська та лихачівські первинні організації, а в місті завжди у підмозі Ф.М.Супрун(вул.. Котовського)О.С.Фесенко, голова комітету районної ради ветеранів. У  кожного є своє  конкретне завдання, від виконання якого залежить багато.  Наприклад, Олексій Степанович, окрім інших завдань, щодня обдзвонює  ветеранів, інвалідів, які, за станом здоров’я, обділені увагою.

  По великому рахунку,  ветеранська організація-велика сила. І якщо  у нас бракує важелів впливу на вирішення якихось затратних питань, то, у будь-якому разі проблеми  самотності, непотрібності, безвиході через неувагу і байдужість --  нам під силу, адже незва жаючи  на роки, багатий духовний світ не змілів на доброту, і людяність. І добре, що таких людей більше, бо це дає нам поштовх до вирішення  життєво-необхідних проблем.

О. ЛЯШЕНКО,

голова  районної ради ветеранів

            «Носівські вісті»  №7 (9075) 14 січня 2009 р.

Переглядів: 507 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024