Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Січень » 19 » Бо учитель – це покликання душі
12:42
Бо учитель – це покликання душі

Справедливо лунала думка, на родинному вчительському святі, яким став заключний етап районного конкурсу "Вчитель року -- 2009", що у представників цієї професії не так і багато свят. А за рутинними буднями, турботами, пошуками, часом взагалі не до свят. Та й життя нині готує сюрпризи далекі від святкових. А втім, сила вчительства і його особливість якраз у вмінні цих земних і звичайних людей бути вищими за буденність, створити свято із звичайного уроку, відшукати у своїй душі стільки натхнення, якого б вистачило не лише для власної родини, а й учнів, колег.

 Конкурс "Учитель року -- 2009" на Носівщині вже понад десятиріччя. І щоразу саме завдячуючи йому, відкриваються нові й нові зірки на ниві педагогіки. І не суть важливо скільки років віддано школі і дітям, головне, що педагог, який бере участь у конкурсі, має можливість показати себе, свій педагогічний талант, свої неординарні здібності.

 Цьогоріч конкурс проходив у п’яти номінаціях: вчителі української словесності, іноземної мови, інформатики, фізики та музики. У ньому взяло участь 12 учителів із шкіл району та гімназії. До речі, саме гімназія представила найбільше своїх претендентів і всі вони стали переможцями у своїх номінаціях.

 Заключний етап конкурсу проходив традиційно: з представленням колегами своїх конкурсантів, оголошенням переможців, художніми номерами їхніх учнів і врученням подарунків всім учасникам.

 Оцінювати доробки своїх колег -- завжди непросто, яким би великим не був досвід, тим більше, коли знаєш людину, її творчий потенціал, неспокій, майстерність, результативність.

 У номінації "Вчитель української мови та літератури" взяли участь вчителі С.М. Павленко з міської школи №2, Н.П. Братченко з Червонопартизанської ЗОШ №3, Н.М. Ярош з Плосківського НВК.

 Перемогу у цій номінації виборола вчителька з районної гімназії Наталія Михайлівна Бєлозор, яка окрім кращої фахової підготовки, продемонструвала ще й народний танок у парі з учнем В. Сунком.

 Серед вчителів іноземної мови участь взяли В.М. Журенко з міської першої школи, О.С. Гавриленко з Плосківського НВК та Ю.І. Нікитченко з Червоно партизанської школи №1. У цій номінації перемогла молодість і ентузіазм Юлії Іванівни.

 Кращим фізиком став С.К. Юрченко з районної гімназії. У номінації "Вчитель інформатики" змагалися дві юні вчительки Ю.В. Кириленко з Носівського НВК №3 та А.А. Утва з районної гімназії, яка й перемогла у своїй номінації.

 Серед вчителів музики перемогла досвідчена С.В. Фіщук з міської школи №4.

 Районний конкурс завершився справжнім святом мудрості і юності, досвідченості і краси, де було затишно, цікаво, по-родинному тепло. І здалося мені, як глядачу, не було у ньому перемоджених, бо вже лише участь у цьому конкурсі -- висока честь представляти свій навчальний заклад-перемога. Тому видавалися такими доречними поетично-високі слова про вчителів ведучих, завідуючої відділом освіти Н.П. Баришовець, голови профспілки працівників освіти І.І.Кошового, завідуючої райметодкабінетом Н.Ю. Кіц, члена журі З.Д. Пухи, заступника РДА А.Я. Журенка,спонсора, до речі, в недалекому минулому очільника відділу освіти, а нині -- голови кредитної спілки "Чернігівська" В.М. Юрченко, яка вручила переможцям номінацій грошові премії. А відділ освіти-відповідно цінні подарунки і квіти всім конкурсантам. Н.М. Бєлозор, А.А. Утва та Ю.І. Нікитченко відстоюватимуть честь не лише своїх господарів а й району у обласному конкурсі «Учитель року».

Н.ВОЙТЕНКО,

№3 (9071) 17 січні 2009 р.

Переглядів: 728 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024