Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Січень » 19 » ПІД СОЛОДКОЮ МАРКОЮ „ДЕСНИ”
12:38
ПІД СОЛОДКОЮ МАРКОЮ „ДЕСНИ”
                        З виробничого цеху

У цьому непримітному привокзальному куточку Носівки, де за молокозаводом ніби сховалась невелика будівля колишнього хлібзаводу, повітря завжди з неповторним присмаком смачного затишку. Роки і події не раз змінювали тут господарів, був час -- навішували і замок тиші на гомінкі цехи, але впродовж усього шляху від процвітання хлібобулочної промисловості і до пуску лінії вівсяного печива кондитерської фабрики „Десна”, приміщення жодного разу не змінило свого призначення. І сьогодні запашні аромати свіжоспеченої продукції звично гостинно вітають перехожих на вулиці, пропонуючи завітати в заманливу солодку казку з фруктово-горіховими берегами і цукровими ріками.

 Тут справді щодня роблять маленьке диво -- із набору звичайних продуктів завдяки професіоналізму спеціалістів народжується смачне і корисне печиво з начинками на будь-який смак. Цілодобово єдиний цех підприємства повниться діловитим гулом машин, біля яких роботи вистачає всім. Заклопотано чаклують біля борошна тістоміси, біля лінії відповідальні слідкують за формуванням і оздобленням печива, безперестанку трудяться пакувальниці, зважуючи та фасуючи готову продукцію по коробках.

-- Менше місяця тому у нас запрацював фасувальний цех, що одразу ж зробило значно зручнішим доставку товару замовникам, -- розповідає технолог підприємства Оксана Василівна Мажуга. -- А ось наша нова, друга лінія, підготована під випуск пряників. Ми вже зробили їх пробний, так званий „пілотний” випуск, а масове виробництво розпочнемо вже з нового року, коли буде налагоджена схема замовників. Поки що ж лінія тимчасово задіяна під печиво, на яке маємо багато замовлень.

 Навіть при таких відносно невеликих виробничих потужностях підприємство за добу виробляє в межах чотирьох тонн печива. Більша частина його відправляється на реалізацію за межі району: носівське вівсяне печиво семи сортів „Десняночка” користується попитом на прилавках Чернівців, Одеси, Києва, Івано-Франківська, інших далеких і близьких міст України. Зате у магазинах Носівки його не знайдеш -- підприємці чомусь не зацікавлені у співпраці з місцевою фабрикою солодощів. Втім, більшість носівчан самі добре знають дорогу до підприємства, вистачає і постійних клієнтів, які купують печиво дрібним оптом і за ціною виробника не тільки для себе, а й рідних, друзів.

-- Секрет нашого смачного печива простий -- дотримання рецептури і технологій та майстерність трудівничих рук, які з турботою і любов’ю до зробленого супроводжують печиво на всіх етапах виготовлення, -- знайомить з виробничим процесом наша співрозмовниця-технолог. -- Працюють у нас справді досвідчені майстри, хороші люди, які у солодкі плоди трудів своїх вкладають не тільки професійні уміння, а й тепло захоплення, бажання дарувати споживачам маленьке свято смакової насолоди. Кожен із них незамінний на своєму посту: це ї майстри зміни А.В. Пуха, Л.С. Ругаль, і завідуюча виробництвом Л.М. Коросташивець, тістоміси Н.М. Кривша та М.Т. Руденко і оператор ШФЗ З. Оксенич та відповідальна за розподіл тіста Л. Куриленко, укладальники-пакувальники Л. Степанюк, С. Ювченко, Т. Гринь та вантажники Р. Григорець, М. Федченко, працівниця цеху Л.Голєва і всі-всі, хто творить престиж солодкої марки кондитерської фабрики „Десна”.

 Що ж, на цьому залишається лише побажати колективу і юному підприємству, яке щойно подолало короткий, але найважчий шлях становлення на теренах Носівщини: так тримати! Віриться і в найкращих сподіваннях, що надалі асортимент продукції тут тільки розширюватиметься. А вже любителі солодкого і смачного неодмінно по заслугам оцінять її якість.

Т.ДАНІШ.

№3 (9071) 17 січні 2009 р.

Переглядів: 605 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
теги
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024