Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Січень » 12 » Миколайчики та інші Новорічно-Різдвяні гостинці від Івана Куровського
19:17
Миколайчики та інші Новорічно-Різдвяні гостинці від Івана Куровського

Ми вже звикли приймати подарунки від українського діда Мороза – святого Миколая Чудотворця, а незабаром і Новий рік, Різдво зустрічати з тим же Дідом Морозом і його юною помічницею Снігуронькою. Святий Миколай хоч і багато земних див наробив, та наразі роздає гостинці через обраних ним людей. Через рідних, малечі або тих, хто творить добро. Так і цьогоріч хлопчики й дівчатка з Носівки і сіл району чекали миколайчики і новорічно-різдвяні гостинці від Івана Куровського, як стало вже доброчинною традицією народного депутата. До свят Іван Іванович передав малечі Носівщини близько 800 подарункових наборів із ласощами. В першу чергу вони були доставлені в багатодітні родини, дітям-сиротам та інвалідам. Юним носівчанам пречудові небесно-земні гостинці від святого Миколая і народного депутата роздавав Дід Мороз – Микола Кравченко, він же депутат районної ради, ватажок фракції БЮТ у ній.

 Із радістю і схвильовано зустрічали послання від народного депутата в родині Жемберсів, де семеро дітей. Сергій Михайлович та Лілія Степанівна передали сердечну вдячність Івану Куровському, який і раніше не обходив доброчинством їх сім’ю. І нині вони листом звернулись до нього з проханням посприяти в газифікації їх дому.

 ...Подумалось, багато в нас депутатів, зокрема й народних. Та люди звертаються за допомогою саме до нього, хоч він – Іван, а не Миколай. Відповідь проста: не відмовляє Куровський людям, залишаючи за собою щедрий слід добротворця. Розбудовує села, де орендує землю, організована ним агрофірма „Агропрогрес”, споруджує церкви, житло, допомагає нужденним... Як у легенді про святого Миколая. Пригадуєте, вкотре на прохання Бога прибути до нього, розшукали Чудотворця на землі: то він людей від пожежі рятує, то козаків з неволі відпускає, то допомагає селянинові воза з багна витягнути...

 За легендою, Бог так відповів Касьянові, який прийшов скаржитись, що Миколая люди шанують, а його – ні. Творець пояснив скаржникові дохідливо й просто. Мовляв, Миколай на небі не сидить, а на землі діло робить. Не те, що ти по-панськи одягнувся і тут, на небі, кутки обтираєш. Спустись на землю, до людей, і будуть вони тебе шанувати.

 Нерідко й Куровському заздрять нинішні касьяни: за що мовляв, його люди шанують. Відповідь проста, від Бога. Спустіться з небес на землю, і панове депутати, і керманичі всіх рангів, і скоробагатченки. До людських проблем опустіться, розділіть з ними і будні, і свята. Отоді й вас шануватимуть, як святого Миколу і земного Івана.

О. ГРИЦЕНКО.

№2 (9070) 10 січні 2009 р.

Переглядів: 688 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024