Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Грудень » 22 » У пенсійному фонді - щомісячна звітність
22:01
У пенсійному фонді - щомісячна звітність
Починаючи з 1 січня 2010 року, подання ЗВІТНОСТІ ДО управління Пенсійного фонду відбуватиметься відповідно до нового Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування органам Пенсійного фонду України, затвердженого Постановою ПФУ від 05.11.2009 р. №26-1.
Основною особливістю вказаного Порядку є надання з 1 січня наступного року щомісячної звітності до системи персоніфікованого обліку (СПОВ).
Серед інших нововведень - обов'язок подання звітності в електронному вигляді стосуватиметься усіх страхувальників, у яких кількість застрахованих осіб більше десяти.
Сьогодні суб'єктами господарювання та фізичними особами до органів Пенсійного фонду України подається два типи звітності. Перший тип звітів містить дані про розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, і подається раз на місяць до відділу надходження доходів. Другий -- містить індивідуальні відомості про застрахованих осіб до системи персоніфікованого обліку і подається раз на рік. Обидва типи звітів базуються на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) заробітної плати ( доходу), грошового забезпечення, та на які, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (із змінами) нараховуються страхові внески . Це приводить до подвійного навантаження як на платників, так і на органи Пенсійного фонду. Єдиний звіт включає повну та актуальну інформацію про суми заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб до системи персоніфікованого обліку відомостей та суми нарахованих внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.
Всі страхувальники - юридичні та фізичні особи, які мають найману працю, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення базового звітного періоду. Базовим звітним періодом для них є календарний місяць.
Такий порядок звітності стосується не всіх. Фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, особами, які забезпечують себе роботою самостійно, звіт формулюється та подається до органів Пенсійного фонду один раз на рік до 1 квітня року, наступного за звітним періодом. Базовим звітним періодом для них є календарний рік.
До страхувальників за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку, застосовуються фінансові санкції, передбачені законом. Особи, винні в неподанні чи несвоєчасному поданні звітності, а також у поданні недостовірної звітності, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.
Т. ХИЛЕНКО, 
начальник відділу управління ПФУ.

           «Носівські вісті» №51(9119)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 549 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024