Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Грудень » 14 » Не черствіємо душею
20:40
Не черствіємо душею
Минулого четверга в залі засідань райдержадміністрації зібралися голови первинних ветеранських організацій міста та району, активісти ветеранського руху, члени шкільних тимурівських команд та молоді волонтери з нагоди Міжнародного дня добровольців в ім’я економічного та соціального розвитку. Занесений до календарів багатьох країн світу з ініціативи ООН майже чверть століття тому, цей день був започаткований на знак подяки всім людям, які добровільно внесли свій вагомий безкорисливий внесок у розвиток економіки та соціальних програм своїх держав. Завдяки волонтерам, чия добровільна праця не претендує на жодну матеріальну винагороду, реалізується багато важливих для розвитку держави економічні та соціальні програми. Це ті люди, хто бере найактивнішу участь у захисті прав дітей та інвалідів, ведуть соціальний супровід неблагополучних сімей, опікують одиноких престарілих громадян, займаються організацією дозвілля й багатьох інших соціальних програм для дітей-сиріт та інших незахищених категорій громадян.
Втім, якщо саме слово -- волонтерство -- ще залишається доволі незкичним терміном для багатьох, тоді такі, як «безкорисливість», «людяність», «добросусідство», «підтримка», «матеріальна допомога», «терпимість», «співчуття» пояснення не потребують. Підтримати у складних життєвих обставинах, своєчасно прийти на допомогу, подати руку допомоги, взяти на свої плечі частину турбот та проблем. Саме ці слова найчастіше звучали того дня з вуст голови районної ради ветеранів О.О.Ляшенко та голови районної організації Червоного Хреста Л.М. Мілютенко, які розповіли присутнім про розвиток волонтерського руху в районі, назвавши численні адреси доброчинства, щиро подякували усім людям, керівникам, які не залишаються осторонь бід та проблем одиноких, немічних пенсіонерів, ветеранів, добрими ангелами-хранителями з добрими намірами та вчинками входять у їхні оселі, серця та душі.
-- Ідеї волонтерства -- не в засадах Генеральної асамблеї ООН, -- зазначила олександра Олександрівна. -- Вони -- в елементарній людяності, у порядності та співчутті, незчерствінні сердець …
Приємно, що не зважаючи на власні виробничі проблеми, завжди відгукуються на прохання допомогти керівники своїх виробничих підрозділів І.І. Куровський, М.В. Булах, Г.М. Волошин, М.С. Надточей, Л.М. Яковишин, О.М. Лупан, М.О. Брус. Втім, не стоять осторонь і ветерани. Так, добре знані своїми безкорисливими справами мринчани М.М. Тимчук, В.О. Снігир, іржавчанин М.Ю. Супрун, рівчак-степанівці сестри В.М. та М.М. Лагус, плосківчанин М.О. Кібальчич, хотинівчанка В.В. Вакулік, В.В. Гуленко з Ясної Зірки, О.І. Плаксіна зі Степових Хуторів, Є.П. Іриневич з Роздольного, учасниці клубу жінок-ветеранів «Берегиня» й багато-багато інших. Хтось з них опікується неблагополучними сусідами, інші надають медичну допомогу, ще хтось активно включився у виконання програми «Сусідський догляд», «Ветеран – ветерану», надає низку побутових послуг тощо. Словом, їхня волонтерська діяльність не обмежується допомогою та підтримкою одиноких престарілих чи проблемних громадян. А ось. Наприклад, О.М. Перев’язко та Н.О. Жигун зарекомендували себе прекрасним координатором впорядкування кладовищ. Надія Олександрівна, до речі, взяла на себе ще й обов’язки голови вуличного газового кооперативу. Непрості обов’язки головного вуличкома міста продовжує нести О.С. Фесенко. Та встократ приємніше, що ідеї волонтерського руху підтримали й продовжує наша юна зміна. Добре знані доброчинними справами у своїх мікрорайонах члени тимурівських команд з районної гімназії, Носівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» №3, Мринської та Коломійцівської ЗОШ, Червонопартизанської ЗОШ №1 тощо. З щирою вдячністю за їхні добрі та відкриті серця, прекрасні вчинки кращим волонтерам було вручено пам’ятні подарунки.
Хвилюючим моментом на зустрічі волонтерів було також вручення нагород від сусідньої Білорусії. З нагоди 66-ї річниці визволення республіки від німецько-фашистських загарбників ювілейні медалі «За визволення Білорусії» отримали колишні визволителі, ветерани Великої Вітчизняної війни П.М. Мархай, І.В. Гончар та Г.М. Мархай.

«Носівські вісті» №50(9118)
Читайте інші матеріали «Носівських вістей»
Переглядів: 609 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024