Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 30 » ЗДОРОВА ДИТИНА – ЗДОРОВА НАЦІЯ
20:37
ЗДОРОВА ДИТИНА – ЗДОРОВА НАЦІЯ
Із школи про школу
Здоров’я людини завжди вважалося найголовнішою людською цінністю. Здорова дитина – це радість для батьків, а в майбутньому – повноцінний громадянин суспільства. Завданням сучасної школи є забезпечення здорового способу життя всіх членів учнівського колективу, яке б сприяло зміцненню здорова’я. З метою забезпечення дитиною свідомсого контролю над своїм здоров’ям, набуття нею навичок здорового способу життя доброю традицією у нашому навчальному закладі стало проводити різнопланові оздоровчі заходи. Це й Олімпійські тижні, і тижні здорового способу життя, і дні здоров’я та тематичні зустрічі з лікарями ЦРЛ. Один з проведених нами нещодавно, пройшов під девізом: „Ми – за здоровий спосіб життя”. Й ході нього учні школи взяли участь в акції „Ми – проти шкідливих звичок”, умовами якої було утримання від вживання в їжу шкідливих для дитячого організму продуктів харчування та звичок, в тому числі сухариків, чіпсів, газованих напоїв та, звичайно ж, куріння. Переможцями акції стали семикласники (класний керівник Н.М. Кириленко), яким допомогли отримати перемогу колективізм та згуртованість членів учнівського колективу.
Учні молодших класів взяли участь у конкурсі малюнків на тему „Азбука здоров’я”. Кращими роботами було визнано малюнки другокласників Ігоря Туманенка та Аліни Подоляко, третьокласника Юри Ломашевського, учнів четвертого класу Володі Кебкала, Андрія Мотляха та шестикласниці Тані Лаврінець. Кращими плакатистами школи в конкурсі „В здоровому тілі – здоровий дух” було визнано учнів дев’ятого класу.
Територія нашої школи – це маленький шкільний оазис, який милує око взимку, рятує від спеки влатку, п’янить ароматом яблунь навесні, осипає золотом-багрянцем восени. Разом з тим, забезпечення чистоти та порядку вимагають від усіх нас неабияких фізичних зусиль. Втім, вони не стали на заваді творчому запалу – учні не лише змагалися у спортивних конкурсах та естафетах, а й у прибиранні закріплених територій. Адже кожен клас цього тижня хив за девізом: „Чисте подвір’я – чисте сумління – здоровёя відмінне”. Учні загрібали листя перед уроками, після уроків і навіть вечірньої пори.
На початку тижня всі учні отримали завдання виготовити композиції з природного матеріалу для презентації Дня здоров’я. Найактивнішу участь у ньому взяли другокласники (класовод Н.В. Тонконог), наймайстрнішими було визнано роботи учнів восьмого та дев’ятого класів (класні керівники І.Г.Броварець та Л.М.Мозгова). Натомість вже в ході проведення Дня здоров’я –у п’ятницю- відбулися спортивні змагання, в ході яких визначали та вшановували кращих спортсменів.
Не обійшлося цього дня й без смачної української страви –„козацької каші”, яку приготували кухарі шкільної їдальні. І хоч того дня природа засмучевала нас своїм осіннім дощем,але бадьорий настрій учнів не зіпсувався, адже проведення таких заходів не лише цікаві та пізнавальні, а й надзвичайно корисні для зміцнення здоров’я та згуртованості шкільного колективу.
Т.ЛИСЕНКО,
педагог-організатор Носівського НВК „ЗНЗ-ДНЗ” 1-3 ст. №3.
 
«Носівські вісті» №48(9116)
Читайте інші матеріали «Носівських вістей»
Переглядів: 751 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024