Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 23 » Вогонь не тільки тепло...
18:15
Вогонь не тільки тепло...
Вкрай непривабливою склалася картина у протипожежному плані як всієї області так і нашого району. За 10 місяців нинішнього року в області на пожежах загинуло 73 осіб.
У нашому районі вогонь забрав життя 7 чоловік. Протягом останніх днів різко похолодало. І тому, звичайно, кожен господар дбає про те, щоб у його оселі було затишно і тепло. Турбуються про це і на виробництві, в адміністративних приміщеннях. Тому нині потрібно як найретельніше дотримуватись правил пожежної безпеки аби створити надійний заслін вогню.
Та не всі так організувались і через неправильне обладнання печей та димоходів, залишення їх без нагляду на території нашого району продовжують виникати пожежі. Так, 15 вересня виникла пожежа житлового будинку в с. Селище Носівського району, де вогнем знищено покрівлю та перекриття житлового будинку. Причиною пожежі стала несправність пічного опалення. Також 25 вересня виникла пожежа житлового будинку в м. Носівка, де також причиною пожежі стало несправність пічного опалення. Безсумнівно, якби все було виконано з чітким дотриманням норм, то пожежі б не сталося. Хотілося б і господарів застерегти: наймаючи пічників, поцікавтеся, з ким маєте справу, що то за фахівці. Як мовиться, щоб не потрапити в халепу... Та нагадати: невідкладно потурбуйтеся про ремонт пічного опалення, якщо не зробили цього завчасно. Особливу увагу зверніть на протипожежну розділку в місці перетину димоходу з деревяними конструкціями будівель - її требе збільшити до 51 сантиметрів, підкласти асбест. Тим у кого за димохід правлять асбестоцементні або керамічні труби, потрібно обкласти їх цеглою. Димоходи ретельно очистіть від сажі і відремонтуйте опалювальні печі. Якщо запрошуєте пічника для кладки нової печі чи ремонту старої, то вимагайте, щоб роботу він виконував згідно з будівельними нормами та правилами протипожежної безпеки. Вогонь безжальний до недбайливих і безпечних. Тож державний пожежний нагляд ще раз нагадує жителям району: дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не допускайте випадків користування несправними електроприладами, опалювальними печами. Будьте обережні при використанні відкритого вогню. Не залишайте дітей без нагляду. Шановні земляки! Будьте ж нарешті пильними! Бережіть своє життя і майно від вогню. Кому не доводилося бачити розбурханого моря вогню, той залишиться байдужим до даної застороги та мені здається краще вчитись на помилках інших.
А. Шелестюк,
Ст. інспектор СНІГД.
 
«Носівські вісті» №47(9115)
Читайте інші матеріали «Носівських вістей»
Переглядів: 563 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024