Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 23 » Рідна вулиця моя
18:42
Рідна вулиця моя
Екологічний рейд
Щорічно проводяться весняні та осінні суботники з благоустрою та санітарної очистки вулиць нашого міста. Цього разу активну участь у екологічній толоці взяли працівники райдержадміністрації. Вигляд вулиці Ніжинський шлях змінювався просто на очах, позбуваючись від численних атрибутів «цивілізації», що навантажувались на тракторні причепи та в кузови автомобілів. А що це за вантаж? Та це хмиз та сміття, яке мешканці цієї вулиці безцеремонного знесли на узбіччя шляху.
Наша рейдова бригада вирішила перевірити санітарний стан цієї вулиці. Не минуло й двох тижнів від толоки, як на Ніжинському шляху виросли нові гірки непотребу. Мабуть, її мешканці побачили, що завзяті дяді роблять добру справу, то й почали знову хутко зносити на вулицю хмиз та різне сміття. Слід зауважити, що у відведених місцях на шляху встановлені сміттєві баки, які, доречі, вчасно…….. комунальники безоплатно. То невже відстань в п’ятдесят кроків для декого задалека, аби віднести сміття? Тож, панове, звиняйте, біля кожного подвір’я встановити сміттєві баки влада не спроможна.
Ось на вулиці помічаємо чергову гору хмизу. Мабуть, чекають, що знову приїдуть добрі дяді і зберуть усе сміття. Заходимо до обійстя будинку №109, навпроти якого такий безлад. На подвір’ї підметені доріжки, гарні клумбочки, у палісаднику ідеальний порядок, в садку підстрижені дерева -- хоч став «п’ятірку» за зразковий стан. На жаль, господарів вдома не виявилося… Така ж картина на подвір’ї №103. а біля іншого будинку господарю під час розмови з нами довелося почервоніти. Але він без зайвих виправдань пообіцяв навести порядок і порадити сусідам зробити так само.
Аналізуємо побачене:
Цікавимось, може, це незадовільна робота вуличного комітету, адже це їхня справа -- слідкувати за чистотою вулиці, вести належну роботу з її мешканцями? -- запитуємо координатора роботи вуличних комітетів О.С. Фесенка.
-- На вулиці Ніжинський шлях діє три вуличних комітети і я не можу звинуватити їх в бездіяльності. Влітку мешканці цієї вулиці викошували бур’яни, вигрібали сміття, розчищали та білили дерева, а хмиз спалювали, -- розповідає О.С. Фесенко.
Може, й так. Та виявлений рейдовою бригадою безпорядок характеризує не з кращого боку господарів.
А взагалі вуличні комітети, що діють на кожній вулиці нашого міста, дають свої результати. Наша рейдова бригада була присутня при вручення акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню по вул. Жукова, голові вуличного комітету В.А. Макусі.
У хащах буденних проблем Віталій Андрійович знаходить час братися за нелегку громадську роботу. Більше десяти років він займається цією благородною справою. Разом з членами вуличному Станіславом Вискірко та Станіславом Дергуном вони не тільки слідкують за чистотою та благоустроєм вулиці, але й самі беруться за бензопилу і розчищають садові дерева, видаляють сухостійні та аварійні насадження.
Нині розширили в’їзд для автотранспорту через захисну смугу, що йде вздовж залізниці. Тепер можна вільно і безпечно долати її.
Вулиця Жукова одна із зразкових у нашому місті. Ми говоримо: «Моя вулиця, рідна вулиця». І кожен її мешканець прагне бути господарем не тільки у власній оселі, але й на своїй вулиці, бачити її завжди охайною, доглянутою і привітною, адже вулиця -- окраса нашого міста.
Рейдова бригада:
О. СЕНИК, заступник голови міської ради,
О. КОНОНЕНКО, головний архітектор району,
О. СОЛОМАХА, працівник редакції.
 
«Носівські вісті» №47(9115)
Читайте інші матеріали «Носівських вістей»
Переглядів: 1337 | Додав: Адмін | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024