Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2012 » Липень » 16 » Прохолода вдома без кондиціонера
12:52
Прохолода вдома без кондиціонера
Тим, у кого немає вдома кондиціонера, у спеку доводиться несолодко, особливо якщо немає можливості вибратися до водойми або провести кілька годин у прохолодному торговому центрі, кафе або кінотеатрі.

Від покупки кондиціонера утримує страх переохолодження - прикладів підхопили застуду в літню спеку від неправильного використання кондиціонерів завжди вистачає. Також зазвичай неактуальні кондиціонери для тих, хто живе в орендованих квартирах або планує найближчим часом квартиру змінити.

Однак кондиціонери з'явилися порівняно недавно, а спека - дуже давно. Народна мудрість накопичила поради для зниження температури в звичайній міській квартирі. Отже, рейтинг порад для досягнення прохолоди в квартирі:

Порада 1. «Дзеркальні вікна»

Заклейте вікна спеціальною сонцезахисною плівкою з відбиваючим ефектом.
Така плівка продається в будівельних магазинах, іноді у відділах побутової хімії, відділах «Товари для дому» і т.п. Вартість 40-50 гривень, однієї упаковки вистачить, щоб заклеїти два вікна. Така плівка відбиває і світло, і тепло.

Якщо плівки немає під рукою, можна скористатися харчової фольгою або купити пакувальну дзеркальну плівку у продавців квітів. Вся процедура наклейки займе не більше півгодини, а квартира відразу стане набагато комфортнішою.

Порада 2. «Закрите місто»

Ми звикли відкривати вікна в жарку погоду, однак при температурі вище 30 градусів це не актуально, ми тільки впускаємо гаряче повітря в квартиру. Вдень вікна краще закривати, особливо якщо вони виходять на одну сторону і немає можливості влаштувати протяг. Провітрювати квартиру оптимально вночі.

Порада 3. «Алюмінієве обгортання»

Якщо у вас у ванній гарячі рушникосушки, то вони значно підвищують температуру у ванній кімнаті і у всій квартирі. Оберніть рушникосушки фольгою, і ви зможете знизити температуру на кілька градусів.

Порада 4. «Водні процедури»

Найчастіше розпилюйте воду в повітря і на штори. Приберіть килими і частіше протирайте підлогу дуже холодною водою.

Порада 5. «Осколок льоду»

Заморозьте лід у морозилці великими шматками, наприклад у пластикових контейнерах. Ставте лід в тарілках перед вентилятором. Вентилятор буде ганяти не гаряче повітря, а охолоджене. Ефект слабенького, але все ж кондиціонера. Таким чином можна використовувати і пляшки із замороженою водою.

Порада 6. «Їмо просто»

Намагайтеся якомога менше готувати на плиті, особливо в духовій шафі, так як це відразу підвищує температуру на кухні. Готуйте більше холодних страв - салатів, закусок, окрошки. Переважно готуйте в мікрохвильовій печі. Частіше включайте витяжку, навіть коли не готуєте, через неї вийде нагріте повітря.

Порада 7. «Мода для дому»

Носіть у будинку як можна менше одягу і тільки найлегший, тонкий, з натуральних матеріалів. Мочіть одяг водою з пульверизатора.

Звичайно, всі ці поради не здатні охолодити квартиру так, як це зробить кондиціонер, виставлений на 19 градусів, але, ми сподіваємось, при мінімальних тимчасових витратах вони зроблять ваше перебування у будинку значно більш приємним.
Переглядів: 550 | Додав: Адмін | Теги: прохолода, спека, кондиціонер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024