Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Вересень » 22 » Лєнін у Носівці одягнув «камуфляж»
11:49
Лєнін у Носівці одягнув «камуфляж»

Триває традиційне обливання фарбами пам’ятника більшовицькому вождю у Носівці (Чернігівська обл.), «приуроченому» здебільшого до різних подій і дат.

Останні випадки «фарбування» Лєніна - в червоний колір до дня Перемоги, фарбування до «дня Незалежності».

Щоразу стараннями міськради (бо не дивлячись на наявність екзальтованої когорти захисників пам’ятника, ніхто з них з драбинами і ганчірками до облитої їхньої святині не поспішають) пам’ятник миється, а «вражені» місця – зафарбовуються. Як наслідок, Лєнін став плямистим.

Отож до святкування дня міста (19 вересня) знову ж силами міськради пам’ятник був пофарбований у чорний колір.

Хоч екзальтованих помічників знову не було, але, видно, шаманське дійство над пам’ятником ними було десь замовлено і здійснено. Бо у ніч перед днем міста у підпільних фарбувальників вождя рука таки здригнула і посуд із червоною фарбою пролетів мимо, обливши дерева і трав’яний газон.

Тоді, вже видно з пересердя, невдахи облили Лєніна чимось схожим на кефір.

Так що цьогорічний день міста для прихильників пам’ятника був радіснішим, бо невідомий розчин швидко висох і став майже непомітним. То ж місто, як і за комуністів, святкувало під пильним наглядом причепуреного основопожника найкривавішого суспільного устрою на планеті.

Змушений у черговий раз повторити свої запитання: скільки ще часу потрібно нашим «незалежникам» і «державникам», аби прийняти рішення про цілком законний демонтаж цього, як виявляється, невмирущого у Носівці символу тоталітарної епохи?

Коли нашими численними провідниками з політичних партій і рухів, депутатами усіх рівнів, вченими і державними мужами буде остаточно усвідомлено неможливість будівництва незалежної, патріотичної, могутньої і сильної, шанованої у світі держави без рішучого розірвання з ганебним тоталітарним минулим?

Неможливо йти вперед з головою, повернутою назад. Або тоді слід йти назад, про що відверто і чесно сказати народові. Тим більш напередодні виборів президента України, коли як ніколи за попередні 18 років, зріс ризик опинитися не серед європейських держав, а під каблуком сильного і нахабного тоталітарного сусіда.

На одному з носівських сайтів вже майже впродовж року триває репрезентативне опитування «Чи потрібен пам’ятник Лєніну у центрі Носівки?». Ствердно на сьогодні відповідають 26 відсотків, у той час як за його ліквідацію висловлюються 61 відсотоу опитаних. Чи не міг би цей результат опитування простих людей бути стимулом до дій?
 
Василь КИЯНИЦЯ, депутат Носівської міськради
Переглядів: 665 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024