Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Березень » 11 » Халатність до газу - небезпечна для життя
15:52
Халатність до газу - небезпечна для життя
Цьогорічної зими, на жаль, занадто було трагічних вістей по телебаченню, в пресі: вибухи в під’їздах і квартирах, через безпечне використання «голубого» палива.
 Так, із початку 2011 року в Україні сталося 19 надзвичайних подій, пов'язаних з використанням газу у побуті. Внаслідок цього 30 осіб отримали серйозні травми і, на жаль, 14 осіб загинуло, з них 4 дітей.
Ми попросили прокоментувати ситуацію начальника Носівського РГГ Валентина КУДІНА.
 --Валентине Миколайовичу, які загальні причини подібних випадків?
 --Аналізуючи всі нещасні випадки, спеціалісти дійшли висновку, що основна їх частина трапляється через недотримання споживачами правил безпечного користування газовими приладами, втручання в роботу газообладнання та через відсутність тяги в димоході. Внаслідок самовільних перестановок, замін чи встановлення нових газових приладів, здійснення перепланування приміщень з влаштуванням пластикових вікон без провітрювачів, дверей без підрізу в нижній частині, встановлення електровентиляторів у вентиляційні канали, порушується трикратний повітрообмін і не забезпечується приплив повітря в приміщення, де працюють газові прилади. Такі дії є грубим порушенням правил безпеки і вказують на те, що часто споживачі не усвідомлюють, яке лихо власноруч можуть заподіяти собі і оточуючим. Нерідко біда приходить і тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не пояснюють яку небезпеку несе газ.
 --Як дієте в таких ситуаціях ви, працівники служби газу? 
 --Незважаючи на те, що ми постійно наголошує на необхідності дотримання правил безпеки та перевіряти тягу в димовентиляційних каналах до і під час роботи газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід, щороку маємо збільшення нещасних випадків, левова частка яких -- з вини чи необережності споживача. Вже у 2011 році газівники виявили і припинили подачу газу на 44 прилади, які самовільно встановили власники, 155 -- непридатних до подальшої експлуатації і 10 -- через відсутність актів обстеження на придатність до експлуатації димових та вентиляційних каналів. Торік працівники облгазу відключили 381 самовільно встановлених газових прилади. Непоодинокими є випадки, коли задля економії споживачі купують дешеве газове обладнання сумнівної якості, на яке існує заборона продажу і використання на в Україні. Зокрема, проточні водонагрівачі кухонного типу виробництва Туреччини і газові водонагрівачі китайського виробництва «Аміна». В минулому році виявлено 169 подібних приладів, 22 з них були відключені через несправну автоматику безпеки.
 Тому вкотре хочу наголосити про необхідність дотримуватися одного з основних правил газової безпеки -- самовільно не втручатися у газову мережу та в роботу газових приладів, а звертатися до спеціалістів ПАТ «Чернігівгаз», які гарантують, що всі роботи будуть виконані якісно, професійно і з дотриманням норм безпеки. В жодному разі не можна залучати до газомонтажних робіт людей, які не мають спеціальної кваліфікації та ліцензії на виконання таких робіт. Окрім того, потрібно купувати сертифіковані газові прилади, які мають технічний паспорт та обов'язково укладати договір на гарантійне сервісне обслуговування.
 Ніколи не перешкоджайте працівникам газової служби потрапити до вашого житла з метою виконання службових обов'язків. Тільки за умови довірливих партнерських відносин між споживачем і працівником газової служби можна вчасно попередити і убезпечитися від можливої аварії.
 І останнє із засторогою.
 При появі в приміщенні запаху одоранту - речовини, що спеціально додається до газу, щоб його можна було відчути, необхідно негайно:
- перекрити контрольний кран на газопроводі та приладах;
- зателефонувати до аварійної газової служби за номером 104;
- провітрити приміщення;
- не вмикати і не вимикати електроприлади, електроосвітлення, не користуватися електродзвониками;
- не запалювати вогню, не палити.
Пам'ятайте! Халатність у ставленні до газу може коштувати вам життя!

«Носівські вісті» №9(9185)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 607 | Додав: Адмін | Теги: 104, Небезпека, Газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024