Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Вересень » 28 » Юлія Тимошенко: Відносини між Україною та Росією мають формуватися на основі національних інтересів обох країн
16:21
Юлія Тимошенко: Відносини між Україною та Росією мають формуватися на основі національних інтересів обох країн

Україна має будувати прагматичні, взаємовигідні, дружні, конструктивні відносини з Російською Федерацією.

Про це Прем’єр-міністр України заявила під час Шостої Ялтинської щорічної зустрічі «Бачення майбутнього України», повідомляє прес-служба Кабміну.

«Сьогодні продовжується погана традиція задавати питання: ти з татом чи мамою, ти із Заходом чи зі Сходом, ти із західними країнами чи ти з Росією. Я вважаю, що це не просто непродуктивне питання, це надзвичайно шкідливе питання для України, тому що воно не має сьогодні ніякої політичної логіки», - підкреслила Глава Уряду.

За її словами, «кожна країна світу сильна саме тим, що вона може просувати свої національні інтереси дипломатично, красиво та конструктивно на території кожної держави, де такі національні інтереси ми можемо знайти». Глава Уряду зауважила, що не йдеться про багатовекторність, а йдеться про те, що Україна має чіткий, цивілізований вибір - це європейська спільнота та водночас прагматичні, взаємовигідні, дружні, конструктивні відносини з Росією, як з одним із найбільшим сусідів.

На переконання Юлії Тимошенко, причини нагнітання протистояння між Україною та Росією є штучними і є на території обох країн. Прем’єр-міністр України переконана, що пропагуючи конфронтацію між Україною та Росією, політики заробляють собі рейтинги. Юлія Тимошенко звернула увагу на останні соціологічні опитування, згідно з якими 92% громадян України «з добром, підтримкою і розумінням» ставляться до Росії, а також 36% громадян Росії відповідно добре ставляться до України. При цьому Юлія Тимошенко наголосила, що вона особисто є абсолютним прихильником відновлення ще більш дружніх та прагматичних відносин з РФ. «Ми маємо знати всі дратівливі питання між нашими країнами і будувати свої національні інтереси з урахуванням позицій партнера», - підкреслила Глава Уряду.

Крім того, Юлія Тимошенко вважає, що індикатором українсько-російських відносин є газове питання. Прем’єр-міністр вибачилася перед всіма країнами Європи, які відчули тимчасовий дискомфорт від врегулювання газових питань між Україною та Росією. Юлія Тимошенко нагадала, що стратегічна газова угода, підписана на 10 років між Україною та Росією, передбачає ринкову ціну на газ та формування такої ціни не у політичний спосіб, а за чіткою формулою.
Переглядів: 557 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024